Reisverslag   Verwenreis Sam en Marieke 

14 augustus tot 04 september

In Juli op camping Augustinus in Ingen is er een uitleg over de reis naar Frankrijk.

Zaterdag 14 Augustus ontmoeten we elkaar op camping La Samaritaine in Buzancy in Noord-Frankrijk. Buzancy ligt in het midden van de bossen van de Argonne.


Die avonds met fiets of auto naar hotel du Soumon in Buzancy te gaan voor het welkomsdiner.             


Zondag is de start van de competitie Jeu de Boules we, spelen met 28 deelnemers met ieder 3 ballen. De punten worden op een kaartje met 2 wasknijpers bijgehouden.

Na 4 dagen vertrekken we van Buzancy naar Arrabloy over een afstand van 362 km. 16 nachten bij Sam en Marieke op camping Bois-Girault. De camping ligt 15 km vanaf Gien aan de Loire.


Bij aankomst op camping Bois-Girault is er een welkom door de leiding die al een dag eerder vertrokken was. Nadat de caravans op de door de leiding toegewezen plekken gezet zijn wordt de camping verkend.

Er is een zwembad, er zijn twee visvijvers de meeste kampeerders zijn vaste gasten. Kinderen kunnen op het terrein paardrijden. 

Het toiletgebouw heeft 2 wc’s en een urinoir, een wasgelegenheid. En verderop is er een chemisch toilet. Er is geen wc-papier aanwezig. Door de leiding is een tas met toiletpapier neergezet.Aan het begin van de avondkrijgen we in het camping restaurant een welkomstdrankje en hapjes. Sam vertelt een mooi verhaal over het misschieten van een everzwijn. Aansluitend is er in het restaurant een heerlijk diner waarbij we het door Sam geschoten everzwijn geserveerd krijgen. Op woensdag en zaterdag wordt er patat gebakken door vrijwilligers.


Limonade wijn en bier kosten 1 euro de opbrengst hiervan en met de door Sam en Marieke georganiseerde inzamelacties gaan naar een project voor een schooltje met gehandicapte kinderen in Zambia.  

Je moet niet vreemd opkijken als er een loslopend paard of ezel voor de caravan staat. Ook kan voorkomen dat de ezel je pas geplukte zonnebloemen heeft opgegeten.

Een tocht naar kasteel Sully –Sur Loire, 40 km van de camping gelegen. Marieke rijdt voor om de weg te wijzen. Het kasteel was van de hertog van Sully, bekend als bevelhebber Maximilien de Berthure. 


Op het programma stond ook het bijwonen van de historische voorstelling bij het Chateau de Faint Fargerau.

Na de kaart controle en de QR check mogen we met mondkapje op naar binnen. Het kasteel beeld samen met de 800 figuranten vanaf de druden tot aan de 2e wereldoorlog de geschiedenis uit. De voorstelling begint om 22:00 uur met licht en lasers worden op het kasteel beelden geprojecteerd. Het spektakel eindigt om 23:45 uur.


Droog hout wordt uit het bos verzameld en in stukken gezaagd voor het kampvuur. Marieke geeft uitleg over de komende fietstocht. Daarna jeu de boulen. Het kampvuur wordt aangestoken, tafels en stoelen meebrengen, de drank en de hapjes worden verzorgd.

Fietstocht langs de Loire en de kanalen, totale lengte 48km, van  Ousson naar de Cave Billereau. De wijnboer vertelt over de smaak van de wijn en waarom er vuursteen in de grond zit. In de cave worden er vijf soorten wijn geproefd, hierna kan er wijn gekocht worden. 


Aansluitend gaan er een aantal disselaars wat eten in een naburig restaurant. De serveerster gaat per tafel langs met de menukaart.    

Een dagtrip met de bus naar en door Parijs met een rondvaart over de Seine.Fietstocht Chatillon – Cologny over een afstand van 49 km. Picknick bij de bron van de paarden wasplaats.


Bezoek Gue’delon kasteel, gebouwd met de orginele gereedschappen en materiaal.

Gezamelijk diner in de Auberge Trancior. Het interieur is authentiek met houten balken ingericht.


Met zijn allen op de platte kar voor een rondrit over het terrein van de camping.


Een fietstocht naar chateau de Labussierre met lunch, 24 km. Het chateau wordt ook wel het Fisherman’s castel genoemd. Er is een collectie van beelden schilderijen met vissen en attributen te zien.


De fietstocht Gien – Briare. Met een boot over de kanaalbrug over de Loire. Deze kanaalbrug is gebouwd in 1896 en is de langste ter wereld met een lengte van 662 m. De breedte is 11,5 meter de diepte is 2,20 meter. De brug met water weegt 13500 ton.


Barbecue op de binnenplaats met muziek, lekker dansen en later gezellig napraten.


Fietstocht La Gravière. Met een bezoek aan de struisvogel farm van Isabel.


Vrijdag 3 september, de laatste dag van deze reis, 's-morgens koffiedrinken met het gebak.

De winnaars van het jeu de boules worden bekend gemaakt.

Het schilderij de gobelin wordt als 3e prijs uitgereikt en er is het optreden van de Red Shoes.                                                    

De reis wordt besloten met een afscheidsdiner.

De volgende dag vertrek naar Nederland of andere camping.