Reisverslag Trappen en happen 3 - Renswoude

10 to 17 juli 2021

De Trappen en happen reizen van Nel en Dick Groot zijn binnen de Dissel bijna een fenomeen geworden. Door de verhalen over deze reizen hebben wij ook ingeschreven. Het bleek dat wij één van de 35 equipes waren. En 35 caravans op de plaats zetten vereist wel enige inspanning, dus zijn wij door Nel en Dick benaderd om samen met Marianne en Jan Cuppen hierbij te assisteren. Dus kwamen wij een dagje eerder om het een en ander voor te bereiden. Op zaterdag 10 juli zaten we vanaf 9 uur met ons zessen in de startblokken om iedereen te ontvangen en een plaats toe te wijzen.

Dit ging zeer soepel en toen iedereen een ruime plaats had toegewezen gekregen werd in de happy hour het programma voor de komende week toegelicht door Nel onder het genot van een drankje en een hapje, waaronder een overheerlijk bitterballetje. Toen allemaal naar het restaurant voor het driegangen diner. Dat bleek niet de standaard camping plateservice te zijn, maar werkelijk een driegangen diner, waarbij er zelfs gekozen kon worden uit twee voor- en hoofdgerechten. En wat er werd geserveerd was prima. Dat was pas het eerste diner. Dat beloofde veel goeds. Vanwege de happy hour kwam iedereen gelijktijdig het restaurant binnen. Het was de bedoeling dat hier wat spreiding in zou zitten, zodat het personeel de drukte kon verwerken. Maar uiteindelijk heeft iedereen toch van een heerlijke maaltijd kunnen genieten. 

 Zondag was ter vrije besteding en is ieder zijns weegs gegaan, echter pas nadat er ’s morgen eerst gezamenlijk koffie was gedronken met een heerlijk stuk gebak er bij.  Ook deze dag werd weer afgesloten met een heerlijk diner. Maar dan de maandag. Eerst even een fietsroute ophalen bij Nel en Dick, waarbij de keuze kon worden gemaakt uit de afstanden 25, 40 of 60 kilometer. Dan kon er bij de winkel op de camping een lunchpakket worden opgehaald. Nou, daarvan was de inhoud kwalitatief te vergelijken met het diner in het restaurant, compleet en lekker dus. En iedereen ging in kleine groepjes fietsen, dus dat ging goed en veilig. En onderweg kwamen de groepjes elkaar wel weer ergens tegen voor een koffie- of lunchpauze. 

En toen iedereen na het fietsen weer terug was op de camping werd er een heuse jeu de boule wedstrijd gehouden.

Ook al waren er vandaag heel wat kilometertjes weg getrapt, dat was voor veel mensen geen belemmering om mee te doen aan de jeu de boule. En ook op deze dag werd weer een heerlijk keuzemenu geserveerd. 

 En dan komt er toch een Hollandse dag wat het weer betreft. De voorspelling was 85% kans op regen. En inderdaad ’s morgens regende het stevig, wat voor een aantal fanatiekelingen geen tegenhouder was om toch op de fiets te springen voor een flinke fietstocht. Terugkijkend op deze dag viel dat percentage wel mee, want in de middag is er geen druppel meer gevallen. Er stond een barbecue gepland, maar afgelopen vrijdag waren er nieuwe coronamaatregelen afgekondigd, waarbij in het restaurant iedereen op zijn stoel moest blijven zitten en er niet gelopen mocht worden. Dat was voor het restaurant geen probleem, want er werd gewoon gebarbecued, maar het kostte wat extra personeel om iedereen aan tafel te bedienen. Ook dit was weer top geregeld. En ook nu kreeg iedereen een paar consumpties bij het diner, net zoals bij de vorige diners.

Dan nu aangekomen op woensdag. De voorspellingen waren ronduit slecht, maar volgens buienradar zouden we toch redelijk gespaard worden. Dus is toch bijna iedereen weer op de fiets gestapt voor een mooie tocht. En na weer een voortreffelijk keuzemenu werd de avond ingevuld als spelletjesavond. Onder het genot van een drankje en een hapje werd er klaverjas, bridge en keezen gespeeld. Eén van de aanwezigen liep rond door de zaal en keek daarbij niet al te vrolijk. Wat bleek? Hij had eerst plaatsgenomen aan een klaverjastafel en kwam toen op het prima idee om even de naamplaatjes uit de caravan te halen. Toen hij echter terug kwam was zijn plaats ingenomen. Toen hij als toeschouwer bij het keezenspel plaatsnam, werd  hij al gauw geboeid door dit spel.

Maar toen we na deze spelletjesavond weer richting caravan gingen was het begonnen met regen en ’s nachts werden wij verrast door complete wolkbreuken. Dat was in dezelfde periode toen België, Duitsland en ons Limburg te maken hadden met die verschrikkelijke overstromingen. Ik denk dat bij menigeen van onze groep toch wel even de gedachte door het hoofd ging van: Oh jee, als wij dat maar niet krijgen. Het bleef de hele donderdag regenen. In een heel kort momentje tussen de buien door zijn er nog een paar fanatiekelingen op de fiets gestapt, maar die kwamen na een uurtje als verzopen katjes terug. Er waren echter ook fietsers, die toch nog een 60 kilometer tocht hadden afgerond.

Toen vrijdag de buien over waren was het dan ook prachtig om te zien dat iedereen ’s morgens al weer gelijk met de fietsen bezig was om die weer klaar te maken voor een mooie tocht. Om drie uur was iedereen weer terug op de camping om de grote finale van de jeu de boule mee te maken en de restjes van de happy hour op te maken. En dan de laatste avond. Nel en Dick hadden een zogenaamde “Walking diner” georganiseerd. Dat zou ondersteund worden door live muziek en entertainment. Maar zoals hierboven al is beschreven bij de barbecueavond, kon dit niet doorgaan, want iedereen moest op zijn stoel blijven en er mocht geen live muziek worden gespeeld. Maar ook hier werd er door het restaurant op ingespeeld door ons eerst te verwelkomen met een heerlijke prosecco om te proosten en daarna een voortreffelijk 6 gangen menu te serveren, die nog voorafgegaan werd door een amuse. 

De reis heet “Trappen en happen” maar in dit geval moest eigenlijk het woord Happen met de hoofdletter geschreven worden. Het was grote klasse.

Rinus Lijesen