Slovenië…Een land boordevol schoonheid

 


Algemene informatie

Reisnummer: 09

Tijdvak: 29 mei t/m 27 juni 2021.

Korte omschrijving: Een reis voor mensen die van schoonheid, natuur houden. Van prachtige autotochten en schitterende wandelingen. Voor mensen die van verrassingen houden. We blijven bijna 4 weken in Slovenië. De eerste week  in de Julische Alpen. De 2e week in de omgeving van Postojna. De derde week beginnen we in Bela Krajina en eindigen we in de omgeving van Maribor.

Reissom: € 1500,- per equipe, € 1100,- voor alleenreizende.

Deelnemers: Maximaal 16 equipes.

Honden: Op deze reis niet toegestaan.

Opgeven: Vóór 1 december 2020.

Aantal km: Ca. 2900 km. vanaf Utrecht.


Reisinformatie

Genieten van een wondermooi land. Veel mooie dingen zien en beleven. In Slovenië bezoeken we eerst de Julische Alpen. We beginnen bij het meest bekende punt: Het meer van Bled met z’n schitterende kerkje in het midden van het meer. We roeien er naar toe. Dat moet gewoon. Natuurlijk bezoeken we de Vintgar kloof en de Sun waterval. Een klein wandelingetje. Moet toch lukken? Voor degenen die een klein wandelingetje wel mooi vinden, is er  ook de Tolmin kloof, 2,5 km; een prachtig stukje natuur, geboetseerd door de tijd en het water en deel van de  wonderschone, met auto bereikbare Soka vallei. Een prachtige rit van Kranjska Gora naar Bovec. En dan is er een topper: het meer van Bohinji, een prachtig bergmeer. “Bohinj is veel te mooi voor een moord”, zei de Engelse detective schrijfster Agatha Christie ooit. Schitterend. En vanaf het meer kun je met een gondelbaan omhoog. 

Genieten van het mooiste uitzicht van Slovenië of … van culinaire hoogstandjes. Riny zou er jaloers op zijn. Nog verder omhoog? Kan.. met de stoeltjeslift.   Maar we gaan weer naar beneden. We moeten nog meer zien.  We gaan op weg naar Postojna. Onze uitvalsbasis voor de tweede week. Wordt interessant. Allereerst bezoeken we de Postojnagrotten. De onderwereld van de Karst. Niet voor niets staan deze op de werelderfgoedlijst, zo groot zo bijzonder. Met de trein gaan we naar binnen: stelsels met 20 km wandelpaden (wij doen maar een stukje). 

En natuurlijk gaan we ook naar Lipica, naar de Lipizaner stoeterij. Misschien wilt u Triëst bezoeken? of Piran?  De parel van de Adriatische zee . Ik zou zeker naar de zoutpannen van de Secovije gaan, om hun schoonheid en symmetrie te bewonderen. Wel een zonnebril opzetten en degelijk schoenen aan. 

We vergeten haast de Predjama Burch. Gebouwd op een 123 meter hoge rotswand. Met onderin een grot met flink wat vleermuizen. Kan je ook in.. als je wilt. 

We maken vanzelfsprekend een excursie naar Ljubljana een architectonisch pareltje en de gezelligste hoofdstad van Europa.

We moeten verder. We gaan naar de Bela Krajina. Schitterend natuurgebied langs de rivier de Kolpa. Heerlijk  van de natuur genieten… en van de lokale keuken.. Maar misschien wilt u Zagreb bezoeken? Kan hoor. Maar we proberen ook een paar excursies te regelen. Naar een Japanse robotfabriek, of  Adria caravans, of de Renault autofabriek

We komen weer tijd te kort. Dan maar door naar Maribor, de stad aan de Drau. Een beetje uitbollen deze week. Bezoek aan de stad moet. Dat staat buiten kijf. We zien daar de oudste wijnstok ter wereld. Maribor is een café- en kunstenaarsstad.  Koffie drinken bij Pri Florjanu, de oudste bakkerij van de stad. Wandelen langs de rivier. We rijden ook  naar het oude stadje Ptuj  voor een interessante wandeling.  Tevens bezoeken we natuurlijk het daar aanwezige feodale kasteel. 

Er moet ook nog wel gelegenheid zijn voor een culinair oponthoud. We zijn trouwens in de wijnstreek. Dus kunnen we een mooie wijntour maken en er, met mate, van genieten. We gaan daar Jeruzalem bezoeken. Een dorpje in het hart van de wijnstreek. Mooi besluit van Slovenië. We gaan op weg naar huis.  

 

Tot ziens in Slovenië.   

Reisprogramma

29 mei zaterdag:

- Aankomst camping Wertheim am Main, verblijf 1 nacht, afstand 488 km vanaf Utrecht.

30 mei zondag:

- Aankomst camping Bad Feilnach, verblijf 1 nacht, afstand 386 km.

31 mei maandag:

- Aankomst camping Julische alpen, verblijf 7 nachten, afstand 328 km.

07 juni maandag:

- Aankomst camping in Postojna, verblijf 7 nachten, afstand 128 km.

14 juni maandag:

- Aankomst camping in Skrilje, verblijf 5 nachten, afstand 155 km.

19 juni zaterdag:

- Aankomst in camping in Maribor, verblijf 6 nachten, afstand 162 km.

25 juni vrijdag:

- Aankomst camping in Bernried (Duitsland), verblijf 1 nacht, afstand 410 km.

26 juni zaterdag:

- Aankomst camping in Geidenheim, verblijf 1 nachten, afstand 439 km.

27 juni zondag:

- Naar huis, afstand tot Utrecht 416 km.

Totaal aantal nachten: 29

Totaal aantal km's: 2912

Kaart van de route