Koningsdag in Oranje Hanzestad Kampen


Algemene informatie

Reisnummer: 04

Tijdvak: Zaterdag 24 april t/m  zaterdag 1 mei 2021.

Korte omschrijving: Kampen is een oude Hanzestad aan de rivier de IJssel waar ieder jaar op enthousiaste wijze Koningsdag plaats vindt. In de omgeving zijn ook prachtige oudheden te bezoeken. Wij kamperen op een camping op een afstand van ongeveer 1 km van de oude binnenstad.

Reissom: € 335,- per equipe, € 250,- voor alleenreizende.

Deelnemers: Maximaal 18 equipes.

Honden: Huisdieren zijn niet toegestaan.

Opgeven: Zolang de reis open staat op de website.

Aantal km: Ca. 100 km. vanaf Utrecht.


Reisinformatie

Tijdens deze Disselreis is de fiets ons beste vervoermiddel. Maar natuurlijk niet de fiets alleen. Indien u niet anders kunt kan het vervoer natuurlijk ook per auto. We gaan uit van een actieve groep medereizigers die allemaal bereid zijn te helpen om deze reis  succesvol te laten zijn. Natuur, cultuur, lekker eten, muziek en samen genieten.

We verblijven de gehele week op camping Seveningen, Frieseweg 7, 8267 AD Kampen. De internetsite is http://www.seveningen.eu/Seveningen/. Er is (nog) geen WIFI op de camping beschikbaar. Douchen kost u 0,50 eurocent per 6 minuten. Electra is 4 ampère. Op het veld waar wij staan is een overkapping waar wij bij minder weer gezamenlijk kunnen zitten. Ook hebben wij, indien nodig, op de camping de beschikking over een grote zaal. Vanaf deze camping is het is het amper 1 km fietsen of lopen naar het oude centrum van Kampen. Op het eind van de middag dat u aankomt, geven wij u de gelegenheid om de presentatie van de nieuwe show van het top muziekkorps “Show- en Drumfanfare Oranje-IJsselmuiden” bij te wonen. Bij terugkomst op de camping hebben wij een gezellige Happy Hour met een Chinese maaltijd.

Wat gaan wij in deze week in ieder geval doen:

Sportief als we zijn hebben we tijdens deze week een fietstocht voor u in petto. De route zal in ieder geval langs de zuidkant van Kampen gaan waar in het kader van “werken aan de rivier” een natte bypass is aangelegd, genaamd het Revediep; dit om te voorkomen dat Kampen bij hoog water onder water komt te staan. In het Revediep ontwikkelt zich een prachtig natuurgebied waarin inmiddels ook lepelaars zijn gesignaleerd.

Wij gaan natuurlijk Koningsdag vieren in de van oudsher “Oranje” Hanzestad Kampen. Het feest begint al op de maandagavond voor Koningsdag met een lampionoptocht door het langgerekte centrum van de stad. Op de dag zelf zijn er tal van activiteiten in Kampen en haar buurdorp IJsselmuiden, waaronder een (grote) vrijmarkt, veel muziek en in de avonduren een straatparade met diverse muziekkorpsen.

En wat zouden we nog meer kunnen doen?

Misschien een bezoek aan de grootste balgstuw ter wereld die ligt bij Ramspol op fietsafstand aan de rand van Kampereiland.

Misschien het tapijtmuseum in Genemuiden en/of het oude stoomgemaal Mastenbroek “d’Olde Mesiene“.

Misschien de in 1995 op  de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatste voormalig eiland in de Zuiderzee: Schokland.

Een bezoek aan de oude binnenstad van Kampen met Stedelijk en Iconen museum, diverse poorten, kazernes en kerken.

Reisprogramma

24 april zaterdag:

- Aankomst op camping Seveningen, Happy hour, Chinese maaltijd.

25 april zondag:

- Fietstocht door het buitengebied, Revediep, Melmer, enz.

26 april maandag:

- Gaan we nog invullen maar ’s avonds lampionoptocht Kampen.

27 april dinsdag:

- Koningsdag Kampen en IJsselmuiden met o.a. vrijmarkt en straatparade.

28 april woensdag:

- Gaan we nog invullen.

29 april donderdag:

- Gaan we nog invullen.

30 april vrijdag:

- Bezoek aan de oude binnenstad van Kampen met een rondleiding en ter afsluiting in de avonduren het bekende afscheidsdiner.

1 mei zaterdag:

- Vertrek van de camping naar huis of uw volgende camping adres.