Nationaal Park de Maasduinen


Algemene informatie

Reisnummer: 03

Tijdvak: Zaterdag 17 april tot zaterdag 24 april 2021

Korte omschrijving: Het dorp Nieuw Bergen in Limburg ligt in het hart van Nationaal Park De Maasduinen. In deze prachtige omgeving bevindt zich camping De Smal.

Reissom: € 305,- per equipe, € 220,- voor alleenreizende. N.B.: deze bedragen zijn exclusief stroomverbruik.

Deelnemers: Maximaal 16 equipes.

Honden: Op deze reis zijn honden niet toegestaan.

Opgeven: Vóór 1 januari 2021.

Aantal km: Ca. 123 km. vanaf Utrecht


Reisinformatie

We verblijven deze week op camping de Smal, Siebengewaldseweg 101, 5854 PB Nieuw Bergen, telefoon 0485-341613. De internetsite is www.desmal.nl

Op de camping is gratis draadloos internet. Nieuw Bergen is een dorp in het natuurgebied Nationaal Park de Maasduinen, waar prachtige wandelingen en fietstochten kunnen worden gemaakt.

Bij de inschrijvingen in 2020 voor deze reis liep het storm en zijn we uitgeweken naar camping De Smal, omdat we van 18 equipes waren uitgebreid naar meer dan 30 equipes. Helaas zette de corona een streep door de rekening. We moeten er echter vanuit gaan dat de coronaproblemen in 2021 nog niet zijn opgelost, waardoor we het aantal equipes nu tot 16 moeten beperken. Dit heeft te maken met de activiteiten, die er voor deze week georganiseerd kunnen worden. Daar waar we eerst met gemak met 65 personen terecht konden, zal het nu beperkt blijven tot maximaal 30 personen. Ook zal nog moeten worden uitgezocht welke activiteiten van de reis in 2020 ook nog kunnen worden uitgevoerd in 2021. Dus een aantal hierna beschreven activiteiten zal onder voorbehoud zijn. Omdat we van 65 deelnemers terug moeten naar 30 deelnemers zal er misschien, in tegenstelling tot wat er in eerdere nieuwsbrieven is beschreven, ook geloot moeten worden tussen de deelnemers, die voor de reis in 2020 hadden ingeschreven.

We willen een bezoek brengen aan de kasteeltuinen te Arcen. Die liggen op ongeveer 22 kilometer van de camping. We gaan met eigen vervoer, dus voor de sportievelingen behoort ook een rit met de fiets tot de mogelijkheden. Er is een variatie van een barokke Rosarium, een water- en beeldentuin, een subtropische kas, de Vallei, een bamboebos en de oosterse watertuin. Ook heb je thematuinen, zoals de Italiaanse tuin, de Japanse tuin of de Moes- & Groentetuin. In de schaduw van het kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie aan rododendrons.

Dinsdag wordt er een rondvaart gemaakt op de Maas. Vanaf het water ziet het mooiste stukje Noord Limburg er heel anders uit. Bekijk hoe de scheepvaart zijn weg vindt op het water. Bekijk delen van het Nationaal Park de Maasduinen vanuit een heel ander perspectief. We zullen in Well opstappen. Of deze activiteit door kan gaan, hangt af van de coronamaatregelen. Anders zal er een andere leuke activiteit worden gezocht.

Voor de woensdag liggen er diverse fietsroutes klaar, met fietsknooppunten, zodat u meteen vanaf de camping kunt starten. Geadviseerd wordt om in kleine groepjes te gaan, dit om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Donderdag gaan we naar de oude watermolen, waarin graanbranderij de IJsvogel is gevestigd. Hier krijgen we een rondleiding en kunnen we likeurtjes proeven.

Reisprogramma

17 april zaterdag:

- Aankomst op de camping de Smal.

- Happy hour met maaltijd.

18 april zondag:

- Bezoek kasteeltuinen Arcen.

19 april maandag:

- Vrije dag.

20 april dinsdag:

- Rondvaart op de Maas.

21 april woensdag:

- Fietsen in de Maasduinen.

22 april donderdag:

- Rondleiding en likeurproeverij in de watermolen.

23 april vrijdag:

- Vrije dag, ’s avonds afscheidsdiner.

24 april zaterdag:

- Vertrek van de camping.