Voorjaarsweek in Helden Limburg


Algemene informatie

Reisnummer: 02

Tijdvak: Zaterdag 10 april tot zaterdag 17 april 2021.

Korte omschrijving: We gaan naar camping “de Heldense Bossen” in Helden, een mooie, ruim opgezette camping in een prachtig natuurgebied. Opening van de voorjaarsweek met een hapje en een drankje. Op woensdag uitreiken van de reisboeken en ledenvergadering.

Reissom: € 310,- per equipe, € 230,- voor alleenreizende. Inbegrepen zijn alle activiteiten genoemd in het reisprogramma. Deze activiteiten zijn echter facultatief. Neemt men niet deel, dan vindt achteraf restitutie plaats. Het inschrijven voor deze activiteiten vindt plaats bij de reisleiding aan het begin van de voorjaarsweek.

Deelnemers: Maximaal 70 equipes.

Honden: Op deze reis zijn honden toegestaan.

Opgeven: Zolang de reis open staat op de website.

Aantal km: Ca. 145 km. vanaf Utrecht


Reisinformatie

Camping “De Heldense Bossen” ligt in een prachtig natuurgebied op de grens van noord en midden Limburg; het land van Peel en Maas. De Heldense bossen met zijn stuifzandheuvels zijn een bijzonder stukje natuur. Vanuit de camping beginnen mooie knooppuntroutes van zowel het wandelen als het fietsen. De camping heeft een eigen supermarkt, waar ’s morgens warme broodjes verkrijgbaar zijn. En wanneer je geen zin hebt om te koken, is er een gezellig restaurant met een uitgebreide menukaart en een snackbar. Bij goed weer is het heerlijk vertoeven op een van de terrassen.

Camping “De Heldense Bossen”, Heldense Bossen 6, 5988NH Helden. Tel: 070-307 2476. 

Helden

Helden in de volksmond ook wel het Helje-dörp genoemd. Wat typeert nu het dorp Helden. Vraag het de inwoners en je krijgt te horen “De Pool” en de bossen. Midden in Helden ligt het Mariaplein met daarop een kiosk. Dit plein wordt “De Pool” genoemd. Vroeger lag hier een poel waar vee kon worden gedrenkt. Als baken is hier nu een pomp aanwezig.

Aspergekwekerij

We gaan op visite bij een aspergekwekerij. Hier krijgen we een rondleiding met een gids, die ons alles over het kweken en steken van asperges gaat vertellen. We mogen ook proberen om zelf asperges te steken.

We brengen een bezoek aan de geitenboerderij van boer Frank (bekend van ‘Boer zoekt vrouw’). Hij gaat ons rondleiden en alles vertellen over de geiten. Hier drinken we koffie en kunnen genieten van een heerlijke vlaaipunt.

Het Limburgs Schutterijmuseum in het plaatsje Steyl staat voor donderdag op het programma.

Het museum is na een brand in 2008 gevestigd in de voormalige Sint Rochuskerk. We krijgen een rondleiding door het museum met een gids, die ons alles gaat vertellen over het schutterswezen. Ook hier krijgen we koffie met iets erbij.

En natuurlijk kunnen we op de laatste dag genieten van een afscheidsdiner. 

In de reissom inbegrepen zijn:

1. Een verblijf van7 nachten op de camping inclusief Wifi, toeristenbelasting, 10 ampére aansluiting, (geen centrale antenne aansluiting).

2. Alle activiteiten genoemd in het reisprogramma.

3. Als je eerder naar de camping wil komen kan dit. Vanaf woensdag 7 april ben je welkom en geldt hetzelfde tarief als voor de voorjaarsweek is afgesproken (€ 17,50 per nacht). Wil je na de voorjaarsweek nog wat langer blijven, dan kan dit ook, vraag dan naar het dan geldende tarief aan de receptie.

Reisprogramma

10 april zaterdag

- Start voorjaarsweek.

- Opening met een hapje en een drankje.

11 april zondag

- Jeu de boules met aansluitend Happy Hour.

12 april maandag

- Bezoek aan een aspergekwekerij.

13 april dinsdag

- Bezoek aan de geitenboerderij van boer Frank, inclusief koffie en vlaai.

- Spelletjesavond in café 't Trefpunt.

14 april woensdag

- Algemene ledenvergadering en uitreiken reisboeken door de reisleiders in de “Bosclub” (grote hal).

15 april donderdag

- Bezoek aan het schutterijmuseum in Steyl met gids, inclusief koffie met een vlaaipunt.

16 april vrijdag

- Voor deze dag zijn er nog geen activiteiten gepland.

- Afscheidsdiner inclusief 2 drankjes.

17 april zaterdag

- Einde voorjaarsweek.