Fiets- en wandelvakantie Noord Duitsland


Algemene informatie

Reisnummer 11

Tijdvak: Donderdag 27 augustus tot zondag 20 september  2020

Korte omschrijving:  Dit is een reis voor natuurliefhebbers. Het merendeel doen we fietsend of wandelend. Schwerin, Rügen, Waren, in de Meckelerburger Seenplatte, Lünerburgerheide en Bad Bentheim. We ontdekken de bossen, heide en meren in het mooie N.Duitsland.

Reissom: € 1.100,-per equipe,  € 875,- voor alleenreizenden. De reissom is bepaald op basis van de kostprijs. Er is geen verdienmodel;  blijft er aan het einde van de reis een restbedrag over, dan wordt het te veel betaalde teruggestort.

Deelnemers: Maximaal 16 equipes.

Honden: Op deze reis zijn honden niet toegestaan.

Opgeven: Zolang de reis openstaat op de website.

Aantal km: Ca. 560 km. vanaf Utrecht


Reisinformatie

Het zal je verbazen hoeveel mooie wandel en fietsroutes er zijn in het Noorden van Duitsland. En daarbij de mogelijkheid om gebruik te maken van vervoer inclusief fiets. Afwisselend gaan we fietsen en / of wandelen. Genieten en ontdekken. Beginnen bij Schwerin, daarna het grootste eiland van Duitsland Rügen, Waren am Müritzsee, de Mecklenbürgische Schweiz, dan naar de Lünerburgerheide en eindigend in Bad Bentheim. We zullen vanuit de camping een of twee fiets- of wandeltochten maken.

De afstand kan variëren tussen 20 en 70 km. Mogelijk zullen we ook gebruik maken van het openbaar vervoer waarbij de fiets meekan. We zullen de uitgezette routes in het algemeen niet in colonne fietsen, maar op vooraf vastgestelde plaatsen en tijden bij elkaar komen. (Bijv. voor een lunch of een bezoek aan een attractie).

 

Natuurlijk is er ook volop ruimte voor initiatieven van de deelnemers om deze vakantie met elkaar zo plezierig mogelijk te maken, zoals gemeenschappelijke maaltijden, spelletjes en andere bezigheden.

Schwerin 

Onze eerste camping  Flessenow aan het Schwerinmeer.

Schwerin is de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern. Op de fiets ernaartoe. Met een gids het schloss en de schlosstuin bezoeken.

Fietstocht rond het meer en dan naar Schwerin-Muess naar het Mecklenburgische Volkskunde-museum. Het is een openluchtmuseum, dat inzicht biedt in arbeidsomstandigheden van 18e tot 20e eeuw.

 

Rügen.

Camping Dat Stranddörp.

Wandelen langs de krijtrotsen en een bezoek brengen aan het nationaalpark Jasmund met een groot bezoekerscentrum. Met uitkijkplatform Konigsstühl.

 

Fietsen langs de plaatsen Göhren, Baabe, Selliner Frost, Jagdschloss Granitz, Seedorf en Binz.

Al dan niet gebruik makend van de stoomtrein "De Razende Roland".

Wandelen in het natuurreservaat Mönchgut.

De Störtebeker festspiele in Ralsiek.

Een super schouwspel uitgevoerd met boten op het meer, paarden, roofvogels, kanonscho-ten en tot slot schitterend vuurwerk boven het water.

 

Waren am Müritzsee.

Mechlenburger seenplatte.

 

Camping Ecktannen

Het land van de 1000 meren. Fietsen in hetMüritz nationalpark.

Duitslands grootste nationaalpark ligt in het zuiden

van Mecklenburg-Vorpommern.  Meer dan 70% met bos bedekt en 13% uit water. De rest bestaat uit moeras, gras en struiken. Het was eens het jachtgebied van de bevoorrechte Oost Duitse hoge politici. Over de Müritzsee met een veerboot of met de Nationaalparkbus. Dit is een bus met aanhanger voor fietsen. Drie dagen ticket verkrijgbaar.

Kraanvogels spotten onder begeleiding van een gids. Van augustus tot september komen hier honderden vogels overgevlogen op weg naar het zuiden.

Vakwerkhuizen in Waren.

Een mooie wandeling gaat van Waren naar de Tiefwarensee.

 Aan een landtong ligt de botanische Kijktuin met Staugarten, Heidegarten en een Aziatische Zengarten.

 

Lünerburgerheide. 

Camping In de Lünerburgerheide.

Heidepark Schneverdingen.  Stadt der heideblutte. Hier gaan we fiets- en wandeltochten maken. Fietsen over de Lünerburgerheide, met de mogelijkheid om gebruik te maken van een Heideshuttle. Bus met aanhanger voor fietsen. Of je laten rondrijden in een koets.

 

In de sporen van pastoor Bode.

Een wandeltocht van Egestorf naar Wilsede. Bezoek het dorpje Wilsede, het autoloze dorp. Neem een kijkje in “Dat ole Huus”. Wandelen met gids bij de Totengrund. Wandelen in De Pietzmoor. Veenafgravingsgebied.  Met informatieborden langs het wandelpad.

Of een dagje naar het grootste vogelpark van de wereld. Vogelpark Walsrode.

 

Bad Bentheim Camping Am Berg.

     

Het Schloss van Bad Bentheim.  Hier zijn diverse mooie fietstochten te plannen. Bezoek Gronau met zijn prachtige omgeving.

 

In Ochtrup is een designer outlet.

 

Reisprogramma 

27 augustus donderdag:

- Camping Flessenow Schwerin, verblijf van 4 nachten, afstand 560 km.

31 augustus maandag:

Camping Dat Stranddörp Rügen, verblijf van 6 nachten, afstand 230 km.

6 september zondag:

- Camping Ecktannen  Waren, verblijf van 5 nachten, afstand 170 km.

11 september vrijdag:

- Camping Brunautal Lünerburger-heide, verblijf van 5 nachten, afstand 265 km.

16 september woensdag:

- Camping Am Berg Bad Bentheim, verblijf van 4 nachten, afstand 310 km.

20 september zondag:

- Vertrek naar huis, afstand 150 km

Totaal aantal nachten: 24 

Totaal aantal km's: 1685

Routekaartje