Naar Tuitjenhorn


Algemene informatie

Reisnummer 10B

Tijdvak: zaterdag 05-09-2020 tot zaterdag 19-09-2020

Korte omschrijving: Naar Tuitjenhorn

Reissom: €  630,- per equipe, € 540,- voor alleenreizenden. De reissom is bepaald op basis van de kostprijs. Er is geen verdienmodel; blijft er aan het einde van de reis een restbedrag over, dan wordt het teveel betaalde teruggestort.

Deelnemers: Maximaal 20 equipes.

Honden: Honden zijn op deze reis toegestaan.

Opgeven: Zolang de reis openstaat op de website.

Aantal km: Ca. 120 km. vanaf Utrecht.


Camping De Bongerd in Tuitjenhorn.

Een bezoek aan de Broekerveiling met alle ins en outs zoals varen door het duizendeilandenrijk, het museum en de veiling.  Hier kun je bieden op alle tuinbouwproducten die de boeren aanvoeren met hun speciale schuiten.

Ook hier staat er een lunch voor ons klaar. Deze trip is heel goed te doen met de fiets.

En wat dachten jullie van een bezoek aan het “Kremlin”, gelegen in Nieuwe-Niedorp, heel bijzonder en gebouwd door Ger met zijn grote fantasie, vakmanschap en technische vaardigheden is de Kunsttuin Nederlands Kremlin ontstaan. Hij heeft veel gelezen over de verschillende bouwstijlen en kunststromingen en zo veel kennis opgedaan, die hij graag deelt met anderen. Maak kennis met de passie van Ger en Mientje. Met veel gevoel en liefde voor de Russische bouwstijl.  We mogen er rondkijken en krijgen uitleg over de bouw en de drijfveren van de bouwer.

Bezoek aan Grootmoederstijd Museum in Nieuwe-Niedorp en eventueel aan het Motorenmuseum ook in Nieuwe-Niedorp, we kijken nog of er een lunch geregeld kan worden.

Wij brengen een bezoek aan koffiebranderij Kaan in Dirkshorn en kunnen zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Schagen is dé stad in de Noordkop met in de zomermaanden 10 weken lang de Westfriesemarkt met klederdrachten en optocht met paard en wagen. Helaas is het seizoen achter de rug als we in Tuitjenhorn zijn. (Voor de liefhebbers is het misschien een idee om deze markt te bezoeken op donderdag 27 augustus als we nog in Den Helder zijn).

Wij gaan een stadswandeling maken in Schagen en een bezoek aan het automuseum staat ook op het programma. Het maken van een mooie fietstocht naar de duinen van Schoorl, een zeer mooi natuurgebied, is ook een mogelijkheid. De duinen zijn hier 5 km breed, dit kun je met je partner doen of in kleine groepen.

 

En natuurlijk hebben we vrijdagavond 18 september een afscheidsdiner.

Reisprogramma

 

05 september zaterdag

- Camping De Bongerd, Tuitjenhorn, verblijf van 14 nachten.

Routekaart