Naar Den Helder


Algemene informatie

Reisnummer 10A

Tijdvak: Woensdag 26-08-2020 tot zaterdag 05-09-2020

Korte omschrijving: Naar Den Helder

Reissom: €  460,- per equipe, € 385,- voor alleenreizenden. De reissom is bepaald op basis van de kostprijs. Er is geen verdienmodel; blijft er aan het einde van de reis een restbedrag over, dan wordt het teveel betaalde teruggestort.

Deelnemers: Maximaal 20 equipes.

Honden: Honden zijn op deze reis toegestaan.

Opgeven: Zolang de reis openstaat op de website.

Aantal km: Ca. 120 km. vanaf Utrecht.


Reisinformatie

De reis start op “Camping de Donkere Duinen” in Den Helder.

Welkom vanaf 14.00 uur.

Om ca. 17.00 uur krijgen we een heerlijke maaltijdsoep en een lekker belegd broodje, ook wel“Happy Soep” genoemd en gezellig even bijkletsen.

We verblijven tien dagen op deze camping en gaan dan ook gezamenlijk een aantal activiteiten doen.

We brengen een bezoek aan de Hortus in Den Helder gelegen aan de Soembastraat, ook wel de groene Parel van Den Helder genoemd. De Japanse tuin met stromend water is uniek in Nederland en is aangelegd onder leiding van Japanse professoren die verbonden zijn aan de Kyoto University of Art en Design. Hier drinken we een kopje koffie met een lekkere punt erbij.

Op een mooie dag (vooral zonnig hopen wij) pakken we de fiets en varen we met de boot naar Texel, we fietsen naar Oudeschild en gaan daar aan boord van een garnalenvisser. Op de boot wordt de vangst bereid en verdeeld onder de passagiers, dat wordt dus smullen.

We hopen op nog een mooie dag en pakken weer de fiets en gaan nogmaals met de boot over naar Texel.  We brengen een bezoek aan het Juttersmuseum. Hier vind je alles wat maar kan aanspoelen. Hier laten we ons verwennen met een heerlijke lunch.

Op Texel is trouwens nog veel meer te beleven, onder andere een bezoek aan “Landgoed de Bonte belevenis” hier kun je allerlei workshops volgen.

Hier kun je de hele dag zoet zijn. Dit kun je zelf ook op eigen gelegenheid gaan doen.

(Info is te verkrijgen bij de leiding)

Een bezoek aan Den Burgh is ook zeer de moeite waard, dit is een heel leuk stadje.

Als je van zeehonden en dergelijke wilt genieten kun je ook een bezoek aan ECOMARE brengen.

In Den Helder staat ook een bezoek aan het Maritiem museum en het reddingsmuseum op het programma, evenals een bezoek aan het educatief centrum deze ligt direct tegenover de camping. En misschien kunnen we ook nog een boswachter strikken om ons het een ander te vertellen over wat er allemaal in de duinen te beleven valt.

Fort Kijkduin is een kustverdedingswerk, welke is aangelegd in opdracht van Napoleon. Er werd In 1811 werd al gestart met de aanleg hiervan.

 

Reisprogramma

26 augustus woensdag:

- Camping de Donkere Duinen, Den Helder, verblijf van 10 nachten.

Routekaart