Ontdek Texel en de Kop van Noord Holland


Algemene informatie

Reisnummer 10

Tijdvak: Woensdag 26-08-2020 tot zaterdag 19-09-2020

Korte omschrijving: Ontdek Texel en de kop van Noord-Holland

Reissom: €  1.090,- per equipe, € 925,- voor alleenreizenden. De reissom is bepaald op basis van de kostprijs. Er is geen verdienmodel; blijft er aan het einde van de reis een restbedrag over, dan wordt het teveel betaalde teruggestort.

Deelnemers: Maximaal 20 equipes.

Honden: Honden zijn op deze reis toegestaan.

Opgeven: Zolang de reis openstaat op de website.

Aantal km: Ca. 120 km. vanaf Utrecht.


Reisinformatie

De reis start op “Camping de Donkere Duinen” in Den Helder.

Welkom vanaf 14.00 uur.

Om ca. 17.00 uur krijgen we een heerlijke maaltijdsoep en een lekker belegd broodje, ook wel“Happy Soep” genoemd en gezellig even bijkletsen.

We verblijven tien dagen op deze camping en gaan dan ook gezamenlijk een aantal activiteiten doen.

We brengen een bezoek aan de Hortus in Den Helder gelegen aan de Soembastraat, ook wel de groene Parel van Den Helder genoemd. De Japanse tuin met stromend water is uniek in Nederland en is aangelegd onder leiding van Japanse professoren die verbonden zijn aan de Kyoto University of Art en Design. Hier drinken we een kopje koffie met een lekkere punt erbij.

Op een mooie dag (vooral zonnig hopen wij) pakken we de fiets en varen we met de boot naar Texel, we fietsen naar Oudeschild en gaan daar aan boord van een garnalenvisser. Op de boot wordt de vangst bereid en verdeeld onder de passagiers, dat wordt dus smullen.

We hopen op nog een mooie dag en pakken weer de fiets en gaan nogmaals met de boot over naar Texel.  We brengen een bezoek aan het Juttersmuseum. Hier vind je alles wat maar kan aanspoelen. Hier laten we ons verwennen met een heerlijke lunch.

Op Texel is trouwens nog veel meer te beleven, onder andere een bezoek aan “Landgoed de Bonte belevenis” hier kun je allerlei workshops volgen.

Hier kun je de hele dag zoet zijn. Dit kun je zelf ook op eigen gelegenheid gaan doen.

(Info is te verkrijgen bij de leiding)

Een bezoek aan Den Burgh is ook zeer de moeite waard, dit is een heel leuk stadje.

Als je van zeehonden en dergelijke wilt genieten kun je ook een bezoek aan ECOMARE brengen.

In Den Helder staat ook een bezoek aan het Maritiem museum en het reddingsmuseum op het programma, evenals een bezoek aan het educatief centrum deze ligt direct tegenover de camping. En misschien kunnen we ook nog een boswachter strikken om ons het een ander te vertellen over wat er allemaal in de duinen te beleven valt.

Fort Kijkduin is een kustverdedingswerk, welke is aangelegd in opdracht van Napoleon. Er werd In 1811 werd al gestart met de aanleg hiervan.

Na 10 fantastische dagen in Den Helder verhuizen we naar Camping De Bongerd in Tuitjenhorn,

een afstand van maar liefst minstens 30 km. Dit moet te doen zijn op één dag. Hier verblijven we 14 dagen en gaan ook hier de nodige activiteiten gezamenlijk doen.

Een bezoek aan de Broekerveiling met alle ins en outs zoals varen door het duizendeilandenrijk, het museum en de veiling.  Hier kun je bieden op alle tuinbouwproducten die de boeren aanvoeren met hun speciale schuiten.

Ook hier staat er een lunch voor ons klaar. Deze trip is heel goed te doen met de fiets.

En wat dachten jullie van een bezoek aan het “Kremlin”, gelegen in Nieuwe-Niedorp, heel bijzonder en gebouwd door Ger met zijn grote fantasie, vakmanschap en technische vaardigheden is de Kunsttuin Nederlands Kremlin ontstaan. Hij heeft veel gelezen over de verschillende bouwstijlen en kunststromingen en zo veel kennis opgedaan, die hij graag deelt met anderen. Maak kennis met de passie van Ger en Mientje. Met veel gevoel en liefde voor de Russische bouwstijl.  We mogen er rondkijken en krijgen uitleg over de bouw en de drijfveren van de bouwer.

Bezoek aan Grootmoederstijd Museum in Nieuwe-Niedorp en eventueel aan het Motorenmuseum ook in Nieuwe-Niedorp, we kijken nog of er een lunch geregeld kan worden.

Wij brengen een bezoek aan koffiebranderij Kaan in Dirkshorn en kunnen zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Schagen is dé stad in de Noordkop met in de zomermaanden 10 weken lang de Westfriesemarkt met klederdrachten en optocht met paard en wagen. Helaas is het seizoen achter de rug als we in Tuitjenhorn zijn. (Voor de liefhebbers is het misschien een idee om deze markt te bezoeken op donderdag 27 augustus als we nog in Den Helder zijn).

Wij gaan een stadswandeling maken in Schagen en een bezoek aan het automuseum staat ook op het programma. Het maken van een mooie fietstocht naar de duinen van Schoorl, een zeer mooi natuurgebied, is ook een mogelijkheid. De duinen zijn hier 5 km breed, dit kun je met je partner doen of in kleine groepen.

 

En natuurlijk hebben we vrijdagavond 18 september een afscheidsdiner.

Reisprogramma

26 augustus woensdag:

- Camping de Donkere Duinen, Den Helder, verblijf van 10 nachten.

05 september zaterdag

- Camping De Bongerd, Tuitjenhorn, verblijf van 14 nachten, afstand 30 km.

Totaal aantal nachten: 24

Totaal aantal km's: 30

Routekaart