Slovenië…Een land boordevol schoonheid


Algemene informatie

Reisnummer 08

Tijdvak: zaterdag 30 mei tot 28 juni 2020

Korte omschrijving: Een reis voor mensen die van schoonheid en natuur houden. Van prachtige autotochten en schitterende wandelingen. Voor mensen die van verrassingen houden. We blijven bijna 4 weken in Slovenië. De 1e week  in de Julische Alpen. De 2e week in de omgeving van Postojna. De 3e week beginnen we in Bela Krajina. We eindigen in de omgeving van Maribor.

Reissom: € 1.400,-  per equipe, € 1.100,- voor alleenreizenden. De reissom is bepaald op basis van de kostprijs. Er is geen verdienmodel; blijft er aan het einde van de reis een restbedrag over, dan wordt het te veel betaalde teruggestort.

Deelnemers: Maximaal  16 equipes.

Honden: Op deze reis zijn honden niet toegestaan.

Opgeven: Zolang de reis openstaat op de website.

Aantal km: Ca. 2700 km  vanaf Utrecht


Reisinformatie

Genieten van een wondermooi land. Veel mooie dingen zien en beleven. In Slovenië bezoeken we eerst de Julische Alpen. 

Beginnen bij het meest bekende punt: Het meer van Bled met z’n schitterende kerkje in het midden van het meer. We roeien ernaartoe. Moet gewoon. Natuurlijk bezoeken we De Vintgar kloof en de Sun waterval. Een klein wandelingetje. Moet toch lukken? Voor degenen die een klein wandelingetje wel mooi vinden is er ook de Tolmin kloof. 2,5 km. Een prachtig stukje natuur, geboetseerd door de tijd en het water. Deel van de wonderschone, met auto bereikbare, Soka vallei. Een prachtige rit van Kranjska Gora naar Bovec. En dan is er een topper. Het meer van Bohinj. Een prachtig bergmeer. “Bonhinj is veel te mooi voor een moord”, zei de Engelse detective schrijfster Agatha Christie  ooit. Schitterend. En vanaf het meer kun je met een gondelbaan omhoog. 

Genieten van het mooiste uitzicht van Slovenië of … van culinaire hoogstandjes. Riny zou er jaloers op zijn. Nog verder omhoog? Kan.. met de stoeltjeslift.  Maar we gaan weer naar beneden.

We moeten nog meer zien.  We gaan op weg naar Postojna. Onze uitvalsbasis voor de tweede week. Wordt interessant. Allereerst bezoeken we de Postojna grotten. De onderwereld van de Karst. Niet voor niets op de werelderfgoedlijst. Zo groot zo bijzonder. Met de trein naar binnen. Stelsels met 20 km wandelpaden. (Wij doen maar een stukje) 

En natuurlijk gaan we ook naar Lipica, naar de Lipizaner stoeterij. Misschien wilt u Triëst bezoeken? of Piran?  De parel van de Adriatische zee . Zou zeker gaan naar de zoutpannen van de Secovije.  Om hun schoonheid en symmetrie te bewonderen. Wel een zonnebril opzetten en degelijke schoenen aan.

 

We vergeten haast de Predjama Burcht.. Gebouwd op een 123 meter hoge rotswand. Met onderin een grot met flink wat vleermuizen. Kan je ook in.. als je wilt.

We maken vanzelfsprekend een excursie naar Ljubljana een architectonisch pareltje. De gezelligste hoofdstad van Europa.

 

We moeten verder. We gaan naar de Bela Krajina. Schitterend natuurgebied langs de rivier de Kolpa. Heerlijk van de natuur genieten… en van de lokale keuken.. Maar misschien wilt u Zagreb bezoeken? Kan hoor. Maar we proberen ook een paar excursies te regelen. Naar een Japanse robotfabriek, of Adria caravans, of de Renault autofabriek. We komen weer tijd te kort. Dan maar door naar Maribor, de stad aan de Drau. Een beetje uitbollen deze week. Bezoek aan de stad moet. Dat staat buiten kijf. 

We zien daar de oudste wijnstok ter wereld. Maribor is een café- en kunstenaarsstad. Koffiedrinken bij Pri Florjanu, de oudste bakkerij van de stad. Wandelen langs de rivier. We rijden ook naar het oude stadje Ptuj  voor een interessante wandeling. 

Tevens bezoeken we natuurlijk het daar aanwezige feodale kasteel. Moet ook nog wel gelegenheid zijn voor een culinair oponthoud. 

We zijn trouwens in de wijnstreek. Dus kunnen we een mooie wijntour maken en er, met mate, van genieten. We gaan daar Jeruzalem bezoeken. Een dorpje in het hart van de wijnstreek. Mooi besluit van Slovenië. We gaan op weg naar huis.   Tot ziens in Slovenië.     

Reisprogramma

30 mei zaterdag:

- Aankomst camping omgeving Frankfurt, verblijf 1 dag, afstand 400 km vanaf Utrecht

31 mei zondag:

- Aankomst camping omgeving München, verblijf 1 nacht, afstand 400 km.

01 juni maandag: 

- Aankomst camping Bled  Julische alpen, verblijf 7 nachten, afstand 360 km.

08 juni maandag:

- Aankomst camping in Postojna, verblijf 7 nachten, afstand 100 km.

15 juni maandag:

- Aankomst camping in Skrilje, verblijf 5 nachten, afstand 70 km.

20 juni zaterdag:

- Aankomst in camping in Maribor, verblijf 6 nachten, afstand 141 km.

26 juni vrijdag:

- Aankomst camping in Passau (Duitsland), verblijf 1 nacht , afstand 349 km.

27 juni zaterdag:

- Aankomst camping in Wertheim am Main, verblijf 1 nacht, afstand 332 km.

28 juni zondag:

- Naar Huis. Afstand tot Utrecht 488 km

Totaal aantal nachten: 29

Totaal aantal km's: 2640

Routekaart