Nationaal Park de Maasduinen


Algemene informatie

Reisnummer 03

Tijdvak: Zaterdag 25 april tot zaterdag 2 mei 2020

Korte omschrijving: Het dorp Afferden in Limburg maakt deel uit van Nationaal Park Maasduinen. In deze prachtige omgeving bevindt zich camping Roland.

Reissom: € 315,- per equipe, € 230,- voor alleenreizenden. De reissom is bepaald op basis van de kostprijs. Er is geen verdienmodel; blijft er aan het einde van de reis een restbedrag over, dan wordt het teveel betaalde teruggestort.

Deelnemers:  Maximaal  18  equipes.

Honden: Op deze reis zijn honden niet toegestaan.

Opgeven: Zolang de reis openstaat op de website.

Aantal km: Ca. 127 km. vanaf Utrecht.


Reisinformatie

We verblijven deze week op camping Roland, Rimpelt 33, 5851EK Afferden.  Het telefoonnummer van de camping is 0485-531431.

De internetsite is https://www.campingroland.nl/

Op de camping is gratis draadloos internet. De voorzieningen op de camping zijn zeer uitgebreid. Afferden is een dorp in het natuurgebied Nationaal Park de Maasduinen, waar prachtige wandelingen en fietstochten kunnen worden gemaakt.

We brengen een bezoek aan de kasteeltuinen te Arcen. Die liggen op ongeveer 22 kilometer van de camping. We gaan met eigen vervoer, dus voor de sportievelingen behoort ook een rit met de fiets tot de mogelijkheden. Er is een variatie van een barokke Rosarium, een water- en beeldentuin, een subtropische kas, de Vallei, een bamboebos en de oosterse watertuin. Ook heb je thematuinen, zoals de Italiaanse tuin, de Japanse tuin of de Moes- & Groentetuin. In de schaduw van het kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie aan rododendrons.

Op Koningsdag is een bezoek aan Venray of Venlo misschien de moeite waard. Dit gebeurt op eigen gelegenheid. In de namiddag zullen we op de camping voor een koningsborrel zorgen met daarbij wat hapjes.

 

Voor de dinsdag liggen er diverse fietsroutes klaar, met fietsknooppunten, zodat u meteen vanaf de camping kunt starten. Geadviseerd wordt om in kleine groepjes te gaan, dit om de verkeersveiligheid te waarborgen.

 

Woensdag wordt er een rondvaart gemaakt op de Maas. Vanaf het water ziet het mooiste stukje Noord Limburg er heel anders uit. Bekijk hoe de scheepvaart zijn weg vindt op het water. Bekijk delen van het Nationaal Park de Maasduinen vanuit een heel ander perspectief. We zullen in Well opstappen.

Het gezellige stadje Gennep heeft een vesting verleden. Onder andere het stadhuis, de Martinustoren, de protestantse kerk en het Petershuis herinneren aan vroegere tijden. Het mooie straatbeeld, de interessante musea, de culturele evenementen, de cafeetjes en het fijne winkelcentrum maken een bezoek aan Gennep meer dan de moeite waard. Gennep kent onder andere een rijk keramiek verleden en heeft vandaag de dag nog steeds een levendige kunst- en keramiekcultuur. Ook als vestingstad en spoorstad heeft Gennep veel te vertellen. Maar Gennep heeft meer te bieden dan deze rijke historie, onder andere een bezoek aan museum het Petershuis.

We maken onder leiding van een gids een mooie stadswandeling.
We maken onder leiding van een gids een mooie stadswandeling.

Programma

 

25 april zaterdag:

- Aankomst op de camping Roland en Happy hour

26 april zondag:

- Bezoek kasteeltuinen Arcen

27 april maandag

- Vrije dag i.v.m. Koningsdag (in de namiddag Koningsborrel met een hapje)

28 april dinsdag:

- Fietstocht Maasduinen

29 april woensdag:

- Rondvaart op de Maas

30 april donderdag:

- Historische wandeling met gids in Gennep

01 mei vrijdag:

- Vrije dag, ’s avonds afscheidsdiner

02 mei zaterdag:

- Vertrek van de camping

Routekaart