Voorjaarsweek in Helden Limburg


Algemene informatie

Reisnummer 02

Tijdvak: Zaterdag 18-04-2020 tot zaterdag 25-04-2020

Korte omschrijving: We gaan naar camping “de Heldense Bossen” in Helden, een mooie ruim opgezette camping in een prachtig natuurgebied. Opening van de voorjaarsweek met een hapje en een drankje. Op woensdag uitreiken van de reisboeken en ledenvergadering. Voor de vele geplande activiteiten zie de reisinformatie

Reissom: € 185,00 per equipe, € 160,00 voor alleenreizende. De reissom is bepaald op basis van de kostprijs. Er is geen verdienmodel. Welke activiteiten inclusief zijn en welke facultatief, zie hiervoor de reisinformatie en het programma.

Deelnemers: Alle leden van caravanclub de Dissel.

Honden: Op deze reis zijn honden toegestaan. Zie “Honden mee op reis”

Opgeven: Zolang de reis open staat op de website.

Aantal km: Ca. 145 km. vanaf Utrecht


Reisinformatie

Camping “De Heldense Bossen” ligt in een prachtig natuurgebied op de grens van Noord- en Midden Limburg; het land van Peel en Maas. De Heldense bossen met zijn stuifzandheuvels zijn een bijzonder stukje natuur. Vanuit de camping beginnen mooie knooppuntenroutes van zowel het wandelen als het fietsen.

De camping heeft een eigen supermarkt, waar ’s morgens warme broodjes verkrijgbaar zijn. En wanneer er geen zin is om te koken, is er een gezellig restaurant met een uitgebreide menukaart en een snackbar. Bij goed weer is het heerlijk vertoeven op één van de terrassen. Camping “De Heldense Bossen”, Heldense Bossen 6, 5988 NH Helden. Telefoon: 070-3072476 GPS  N51°19’05”  E06°01’25”  E-mail: heldensebossen@ardoer.com

 

Helden

Helden in de volksmond ook wel het Helje-Dörp genoemd. Wat typeert nu het dorp Helden. Vraag het hier de inwoners en je krijgt te horen “De Pool” en de bossen. Midden in Helden ligt he Mariaplein met daarop een kiosk. Dit plein wordt “De Pool” genoemd. Vroeger lag hier een poel waar vee kon worden gedrenkt. Als baken is hier nu een pomp aanwezig.

Aspergekwekerij

We gaan op visite bij een aspergekwekerij.

Hier krijgen we een rondleiding met een gids, die ons alles over het kweken en steken van asperges gaat vertellen. We mogen ook proberen om zelf asperges te steken.

We brengen een bezoek aan de geitenboerderij van boer Frank. (Bekend van het tv-programma boer zoekt vrouw). Hij gaat ons rondleiden en alles vertellen over de geiten.

Hier drinken we koffie en kunnen we genieten van heerlijke vlaaipunt.

Het Limburgs Schutterijmuseum in het plaatsje Steyl staat voor donderdag op het programma. Het museum is na een brand in 2008 gevestigd in de voormalige St.Rochuskerk. We krijgen een rondleiding door het museum met een gids, die ons alles gaat vertellen over het schutterswezen.  Ook hier krijgen we koffie met iets erbij.

En natuurlijk kunnen we op de laatste dag genieten van een afscheidsdiner. Alleen voor leden die zich hiervoor hebben ingeschreven

In de reissom inbegrepen zijn:

- 7 nachten op de camping inclusief Wifi, toeristenbelasting, 10 ampère aansluiting (geen centrale antenne aansluiting) 

- Welkomsborrel met borrelhapje

- Happy Hour na jeu de boules

- Als je eerder naar de camping wilt komen kan dit. Vanaf woensdag 15 april ben je welkom en geldt hetzelfde tarief als voor de         voorjaarsweek is afgesproken (16,50 per nacht). Wil je na de voorjaarsweek nog wat langer blijven, wordt een hoger tarief                 berekend i.v.m. de meivakantie.

Programma

18 april zaterdag

- Start voorjaarsweek,

- Opening met een hapje en een drankje

19 april zondag

- Jeu de boules met aansluitend Happy Hour. (Opgeven bij inschrijven voor de voorjaarsweek)

20 april maandag

- Bezoek aan een aspergekwekerij. (1,-p.p.) (Opgeven bij inschrijven voor de voorjaarsweek)

21 april dinsdag

- Bezoek aan de geitenboerderij van boer Frank , inclusief koffie en vlaai (8,- p.p.) (Opgeven bij inschrijven voor de voorjaarsweek)

- Spelletjes avond in café “Het Trefpunt”.

22 april woensdag

- Algemene ledenvergadering en uitreiken reisboeken voor de reisleiders in de Bosclub (grote hal)

23 april donderdag

- Bezoek aan het schutterijmuseum in Steyl met gids, inclusief koffie met een vlaaipunt (11,- p.p.)(Opgeven bij inschrijven voor de voorjaarsweek)

24  april vrijdag

- Voor deze dag zijn er nog geen activiteiten gepland.

- Afscheidsdiner inclusief 2 drankjes (27,50 p.p.) (Opgeven bij inschrijven voor de voorjaarsweek)

25 april zaterdag

- Einde voorjaarsweek

Routekaart