Winterfun in Kössen


Algemene informatie

Reisnummer 01

Tijdvak: Zaterdag 11 januari tot zaterdag 1 februari 2020. Een extra mogelijkheid is 2 weken en wel van zaterdag 11 januari tot 25 januari 2020.

Korte omschrijving: We verblijven voor de 30e keer op camping Wilder Kaiser in Oostenrijk, in de winterwonderwereld Kaisergebirge in Tirol een panoramaligging met een “KEIZERLIJK UITZICHT”. Voor de skiërs en langlaufers onder ons biedt dit gebied ruime mogelijkheden, 279 km piste en 197 km loipes. De meesten van ons zijn niet skiërs en genieten van de aanwezige bezienswaardigheden en de activiteiten. Aan de voet van het majestueuze Kaisergebergte hebben wij de beschikking over zeer zonnige kampeerplaatsen.

Reissom: Voor 3 weken € 770,- per equipe, alleenreizende € 660,- Voor 2 weken € 545,- per equipe, alleenreizende € 480,-

Inbegrepen 4 KWh/dag aan elektriciteit. De reissom is op basis van kostprijs. Er is geen verdienmodel; blijft er aan het einde een restbedrag over, dan wordt het teveel betaalde teruggestort.

Deelnemers: Maximaal 13 equipes.

Honden: Op deze reis zijn honden toegestaan.

Voorwaarden: zie “Honden mee op reis”

Opgeven: Zolang de reis op de website open staat.

Aantal km: Ca. 875 km vanaf Utrecht. 

Verdere informatie


Camping “Wilder Kaiser” is prachtig gelegen ver weg van de drukte en te midden van het populaire vakantiegebied “Kaiserwinkl”. We komen er dit jaar voor de 30e keer. De gunstig gelegen kampeerplekken hebben een bijzonder mooi uitzicht op de rondom liggende bergen en bieden u voldoende mogelijkheden om buiten te kunnen zitten en te genieten van de middagzon. Op de camping is een minimarkt aanwezig waar we iedere morgen versgebakken broodjes kunnen halen. Maar ook de alledaagse producten, verse groenten, fruit en goede wijnen zijn verkrijgbaar. 

In het restaurant op de camping “Kaiseralm” worden heerlijke gerechten geserveerd, zoals de bekende Kaiserripperln of gewoon een lekkere pizza.

 

Het sanitairgebouw is voorzien van modern- en verwarmd sanitair. Vanzelfsprekend zijn er wasmachines, een droogautomaat, een droogruimte en goede afwasmogelijkheden.

En niet te vergeten een prachtig nieuwe wellness accommodatie met zwembad. Dus beslist de zwemkleding meenemen. 

Voor de deelnemers onder ons die skiën of langlaufen, biedt het skigebied Kaiserwinkel, direct gelegen aan de camping, ruime mogelijkheden. Het dalstation van de gondel ligt op 350 mtr. van de camping en de langlaufloipe loopt langs de camping, zodat je vanaf de camping direct de loipe op kunt. Wil je niet je eigen ski’s en skischoenen meenemen, er zijn genoeg mogelijkheden om deze te huren.

Ook voor de niet skiërs is er een grote keuze in het individueel en/of gezamenlijk wandelen naar het dorpje Kössen, slechts 3 kilometer vanaf de camping.  Of het met de auto bezoeken van diverse omliggende plaatsen zoals Kitzbühel, Söll, Reit im Winkl, pelgrimsoord Klobenstein, Ellmau, Going, Hopfgarten, Brixen im Thale, Kufstein, Chiemsee en Salzburg.

Naast deze mogelijkheden organiseren wij ruim voldoende activiteiten als diverse etentjes en gezamenlijke maaltijden, pannenkoeken bakken en zeker niet te vergeten enkele keren ‘s morgens gezamenlijk ontbijten.

Naast deze gezamenlijke activiteiten, waarin wij gezelligheid zeer hoog in het vaandel houden, bieden wij diverse bezigheden als het bezoeken van de  Tiroler avonden, wandelen vanaf de Hinderburghütte waar we wel eerst met een vierwieldrive naar boven gebracht moeten worden.                      

Ook jausen, een arresledetocht, glühwein proeven en het bezichtigen van de Alpenballonfahrten, behoort tot de mogelijkheden. Op de camping kun je deelnemen aan het gymuurtje en yoga, tubing, Asphaltstockschießen, kegel- en spellenavond, of wandelen rond de Walchsee, en met de gondellift naar het hoogste punt op 1773 meter.

De reisleiders stellen, in overleg met de deelnemers aan deze reis, ter plaatse het weekprogramma samen, afhankelijk van het weer en de behoefte, zodat na ieders tevredenheid een prachtig verblijf op camping “Wilder Kaiser” in Kössen plaatsvindt.

Routekaart