Langs de Tauber en de Drau


Algemene informatie

Reisnummer: 13

Tijdvak: Zondag 1 september tot vrijdag 27 september  2019

Korte omschrijving: Een “Voor elck wat wils” reis. Wandelen, fietsen, toertochten, trein. Ieder komt aan de beurt. We starten aan de rivier de Tauber in Duitsland, blijven daar een week, gaan daarna voor de tweede week  en derde week naar Karinthië in Oostenrijk. Eén week stroomopwaarts van de Drau bij het plaatsje Dellach en één week stroomafwaarts bij het plaatsje Feistritz im Rosental vlak bij Klagenfurt. Op de terugweg naar huis doen we Rüdesheim (goed) aan.

Reissom: € 1.250,-   per equipe. en € 1.100,-    voor alleen reizende.

Deelnemers: Maximaal  16 equipes.

Honden: Op deze reis zijn honden toegestaan.

Voorwaarden: zie “Honden mee op reis”

Opgeven: Tot de reisleider de reis afsluit op de website.

Aantal km: Ca. 2400  km vanaf Utrecht.


Reisinformatie

Genieten langs de rivieren de Tauber en de Drau. Plezier hebben met elkaar. Veel mooie dingen zien. Dat is de bedoeling van deze reis. We hebben bewust gekozen voor weinig verplaatsingen. En we hebben bewust gekozen voor plaatsen van waar uit veel vervoersmogelijkheden mogelijk zijn. En ook nog goedkoop. Dat wil beslist niet zeggen dat u uw fiets thuis moet laten. Ook daar is veel ruimte voor. De reis staat en valt natuurlijk met de inzet van u als  deelnemers. Wij kunnen de mogelijkheden aangeven, maar niet alles voor u doen. Als we voor elkaar klaarstaan  en lachen als er eens een keer wat fout gaat, beloven wij u  een fantastische reis.

De Tauber is een rivier in Duitsland. Haar bron ligt aan de westzijde van de Frankenhöhe, ongeveer 50 kilometer ten westen van Nürnberg. Dan stroomt zij in noordwestelijke richting, door de regio Franken, om na 130 kilometer bij Wertheim in de Main uit te monden. De Tauber, rustig kabbelend door de Romantische Straße. Waar schitterende plaatsjes zich uitstrekken langs de rivier en zich laten bewonderen.  Plaatsjes zoals Rothenburg (gaan we bezoeken), Weikersheim (hebben we een excursie), Tauberbisschofsheim, Dunkelheim en ga zo maar door. Of brengt u liever een bezoek aan Würzburg ?  Kan ook natuurlijk. We organiseren ook nog een picnic. En hoe gaat u alles bezoeken? Voor elck wat wils. Trein ,fiets, per auto? Alles is mogelijk. En we gaan het ook allemaal doen.Oh ja, we moeten ook nog naar het Speyer museum. Kunt u in een Concorde klimmen. Misschien in een U-boot. U gaat daar (als u wilt natuurlijk) ook nog in een kuip naar een  driedimensionale film kijken. Wat we in die week ook nog hebben is een enorm dorpsfeest. 200 m lopen vanaf de camping… en de dag daarna vrij..  komt dat even goed uit.  

 


De Drau

We zijn een weekje verder en gaan, via een tussencamping,  op weg naar Karinthië.  Een prachtige streek. Door Karinthië stroomt de (groene) Drau. De Drau vindt zijn oorsprong in de Italiaanse Dolomieten, passeert Karinthië, Slovenië, Hongarije en Kroatië. Zij voegt zich daar in de Donau, en eindigt haar reis in de Zwarte Zee . En wij gaan haar een stuk volgen. In Karinthië. 


Eerst aan de bovenloop vanuit Dellach.

Ook daar geldt: Voor elck wat wils. Vervoer per trein, wandelen, fietsen , per auto. Alles is mogelijk. Schitterend gebied. Speciaal voor de auto zijn in Karinthië wondermooie Panorama tochten uitgezet. Een aanrader. De tochten zijn alleen toegankelijk voor bezoekers. U kunt natuurlijk ook met het treintje omhoog gaan naar de Italiaanse Dolomieten. Naar het plaatsje Tobblach. En daar koffie drinken. Kan. Daarna op de terugweg Lienz bezoeken met parochiekerk Liebburg en kasteel Bruck. Kan. En dan weer terug naar de camping. Alles met het treintje of de fiets. Kan. Kan ook met de kano, maar dan gaan wij niet mee. Ook langs de Drau zullen we festiviteiten meemaken en wondermooie plaatsjes zien. We bezoeken de lekkernijen fabriek in Heinsfels. Heel gezond … zeggen ze. Wordt een prachtige week. Lekker relaxed. ’t Is weer tijd om te vertrekken.


We zitten nu in Feistritz, wat meer stroomafwaarts. De Drau is wat rustiger. De eerste dag op de camping gaan we maar eens uit eten. Als de keuken nog steeds zo goed is als enige jaren geleden, dan wordt dit de maaltijd van je leven. Altijd goed voor het clubgevoel. We gaan deze week een paar schitterende wandelingen maken. Bergafwaarts natuurlijk. Omhoog pakken we de bergliften. (Terug kan ook natuurlijk) We genieten van prachtige uitzichten over de meren. We zien paragliders aan het werk. We nemen, hoog in de bergen, brettljause als lunch in de herberg ….. Waarschijnlijk zingt de herbergier een aria voor ons. We bezoeken de Obir-Tropfsteingrotten, bezichtigen een bonsaituin, en bewonderen de Tscheppaschlucht. Dagje Klagenfurt is ook nooit weg. Als u een vrije dag wilt hebben om even op adem te komen, zult u er zelf een moeten pakken. 


We arriveren in Rüdesheim, (héél gezellig) vooral bekend van wijnbouw en wijnhandel. Het  is een grote toeristische trekpleister en wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan. Dus ook door de Dissel. Het bekendste straatje is wel de Drosselgasse, een steil omhoog lopend steegje, vol souvenirwinkels en terrassen. Héél gezellig. We kunnen‘s avonds het plaatsje bekijken, de dag erop met het pontje over en een tochtje langs de Rijn maken. Uitrusten. Wat je maar wilt. Als u maar op tijd terug bent, want ‘s avonds is het afscheidsdiner. Denk dat er ook nog muziek bij zit.

Schlagers natuurlijk. Héél gezellig.

 

Tot ziens in Laudenbach


Reisprogramma

01 september zondag: Aankomst Laudenbach Duitsland Camping  Schwabenmühle afstand 460 km

09 september maandag: Naar tussencamping bij München afstand 400 km

10 september dinsdag: Naar Dellach Karinthië Camping  am Waldbad afstand 300 km

17 september dinsdag: Naar Feistritz im Rosental Karinthië Camping  Juritz 130 km

24 september dinsdag: Naar tussencamping bij Münchenafstand 300 km

25 september woensdag: Aankomst Rüdesheim Duitsland 400 km

27 september vrijdag: We  gaan weer naar huis afstand 420 km

totaal aantal nachten: 20

totaal aantal km's: 2410