SiciliëAlgemene informatie


Reisnummer: 4

Tijdvak: 25 april tot 6 juni 2019 (onder voorbehoud)

Korte omschrijving: Sicilië ligt in het centrum van de Middellandse zee. Veel veroveraars hebben hun sporen nagelaten. Griekse, Romeinse en Normandische cultuur in overvloed. We gaan met de ferry vanuit Livorno naar Sicilië. (Bij ongunstige time table mogelijk een andere haven.) en via de laars van Italië over land terug. We bezoeken Napels, Pompeï, Rome, Florence, Verona en Pisa. En last but not least de mooie natuur (Etna) en prachtige stranden.

Reissom: Circa € 2.475,- per equipe en circa € 2.275,- voor alleenreizenden, afhankelijk van de prijzen van de ferry, campings en excursies. Exclusief ca. € 100,- voor de overtocht “Straat van Messina”

Deelnemers: Maximaal 16 equipes.

Honden: Op deze reis zijn honden niet toegestaan.

Opgeven: Vóór 15 november 2018

Aantal km: Ca. 4850 km vanaf Utrecht (plus eigen ritten)


Reisinformatie
Deze reis is gebouwd op 4 pijlers.

De eerste pijler is Sicilië. De tweede is de te bezoeken steden op  het vaste land. De derde is rust, natuur en genieten van een wijntje voor je caravan. De vierde pijler is de belangrijkste. Dat zijn de Disselaars(ters)!!!!! Enthousiast. Leuke Ideeën. Muziek maken. Jeu de Boule. Samen eten. Gezellige happy hours. Daar gaan we voor. De afstanden tussen de campings zijn (veel) korter dan 300 km. met uitzondering van één afstand (ruim 400 km. autosnelweg). Als we de statistieken mogen geloven hebben wij de hele reis 20 graden !!! We gaan uit van een redelijke loopconditie voor de excursies. Wij hebben de reis niet aan fietscriteria onderworpen maar er is – denken wij- voldoende gelegenheid om te fietsen.

 

De Start

We beginnen in Innsbruck. Na een welkomsdiner bij binnenkomst op dag één is er een vrije dag om Innsbruck te bezoeken. (Das Goldenes Dachl)


De 1e twee steden

Daarna bezoeken we Verona en Pisa. Verkennen van deze steden is op eigen gelegenheid. De steden zijn makkelijk vanaf de campings te bereiken. Dan van Pisa (Livorno) met de ferry naar Sicilië. Waarschijnlijk een afvaart in de avond en de volgende dag eind van de middag aankomst Palermo. Camping dichtbij Palermo. Mocht het afvaartschema vanuit Livorno erg ongunstig zijn dan mogelijk een programmawijziging.


Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. De afstand tussen Messina en Trapani is 340 km en van Messina naar Ispica is 210 km. Het heeft ongeveer 5.000.000 inwoners, waarvan de meesten aan de kust wonen. De bevolking is gevormd uit vermenging met de veroveraars van eeuwenlange overheersing. Grieken, Arabieren, Spanjaarden, Portugezen, Normandiërs en voorts alle volken die langs de Middellandse Zee hebben gewoond.


Het Siciliaans is zelfs voor Italianen niet te verstaan. Het land telt weinig bossen. De Romeinen ontbosten het al en later de Aragonezen voor de bouw van hun schepen. Toch heeft het kale binnenland met zijn heuvels, bergen en plaatsjes een bijzondere bekoring.

 

Wij verblijven 19 dagen op Sicilië op 6 campings.

 

Palermo

Palermo is de grootste stad van Sicilië. Fraai gelegen aan een prachtige baai. De plaats heeft mooie paleizen en kerken. We gaan Palermo (en Monreale) met een gids en een bus verkennen en hebben hier een lunch.
San Vito lo Capo

Een mooie camping aan het strand. Van hieruit naar o.a. Trapani en Erice. Wie wil deze plaatsen voorbereiden voor een gemeenschappelijke wandeling door deze steden? Mooi te combineren met een lunch.

 

Agrigento

Tijdens de transfer naar Agrigento is het de moeite waard een stop te maken bij Selinunte (8 ruïnes Griekse tempels). In Agrigento gaan wij met een gids de Vallei der Tempels bezoeken.

 

Op 12 mei, Moederdag. De heren moeten aan de bak voor een voortreffelijk ontbijtje!!!!

 

Michele Ganze

Een plaatsje in het binnenland om de villa Romana del Casala en de keramiekstad Caltagirone te bezoeken. Misschien wil hier iemand zich verdiepen in de historie van de Villa Romana del Casala. Diner op chique in het hotel van de camping.

 

Avola

De twee toeristische trekpleisters zijn Seracusa en Noto. Misschien een idee om een gemeenschappelijke wandeling te maken door Seracusa. Jullie reisleider verdiept zich in de historie van Seracusa.

Letojanni

We gaan naar de Etna. Naar het 1e platform met eigen vervoer. Daarna gezamenlijk met de kabelbaan naar het 2e platform en daarna met een 4-wheel truck naar de top. We moeten geluk hebben met het weer. Het kan er echt heel koud zijn!!!!

 

We gaan Taormina met een gids verkennen met een gemeenschappelijke lunch. Voor de echte Godfather liefhebbers zijn er veel filmlocaties te bezoeken in Savoca.

 

Vaste Land / Rosarno

Gewoon een dag luieren op het strand.

 

Sorrento

4 dagen omdat we meer dan 400 km gereden hebben en er is veel te zien. We hebben een dagexcursie naar Pompeï / Napels. Lunch in Pompeï of Napels en dat allemaal onder leiding van een gids.

De Amalfikust is een aanrader. Ook een dagje met een draagvleugelboot naar Capri behoort tot de (duurdere) mogelijkheden.


Rome

Omdat veel mensen Rome al gezien hebben (waar is een Disselaar niet geweest??) is het verkennen op eigen gelegenheid, maar wel met een dagkaart van “de hop on hop off bus”. Florence

Het historisch centrum van Florence is heel compact. Verkenning van de stad op eigen gelegenheid. 

Gardameer

Even een tussenstop, omdat in één keer naar Kramsach te ver rijden is. 

 

 Kramsach

Laatste camping.

Het restaurant van Tony staat garant voor een goed afscheidsdiner.


Reisprogramma

25 april donderdag: Naar camping Natterersee bij Innsbruck Afstand vanaf Utrecht ca. 900 km

27 april zaterdag: Naar camping Corto Finiletto bij Verona afstand 276 km

29 april maandag: Naar camping Torro Pendente bij Pisa afstand 296 km

02 mei donderdag:  Livorno, overtocht naar Palermo afstand 37 km

03 mei vrijdag: Naar camping La Playa bij Palermo afstand 42 km

07 mei dinsdag: Naar camping El Bahira bij San Vito lo Capo afstand 185 km

11 mei zaterdag: Naar camping Valle dei Templi bij Agrigento afstand 211 km

14 mei dinsdag: Camping in de omgeving van S.Michele di Ganzeria afstand 85 km

16 mei donderdag: Camping Sabbiadoro bij Avola afstand 128 km

19 mei zondag: Camping Paradise bij Letojanni afstand 133 km

22 mei woensdag: Rosarno, overtocht naar het vaste land afstand 112 km

24 mei vrijdag: Camping San Antonio bij Sorrento afstand 434 km

29 mei woensdag: Camping Tiber Village bij Rome afstand 270 km

01 juni zaterdag: Camping Village Poggetto bij Florence afstand 259 km

04 juni dinsdag: Camping Cisano, bij Bardolino (Gardameer)afstand 247 km

05 juni woensdag: Camping Seeblick Tony bij Kramsach (Afscheidsdiner) afstand 297 km

06 juni donderdag: Terugreis naar Nederland (Tot Utrecht) afstand 930 km

totaal aantal nachten :42

totaal aantal km's: 4842

Alle data en campings onder voorbehoud i.v.m. ontbreken ferrygegevens en beschikbaarheid van de campings.