Mierlo, Helmond en omstreken


Algemene informatie


Reisnummer: 3

Tijdvak: Zaterdag 13 april tot zaterdag 20 april 2019

Korte omschrijving:  De camping is rustig gelegen in een bosrijke omgeving (ongeveer 10 km. nabij Helmond / Eindhoven). De camping ligt in Mierlo, gemeente Geldrop. De camping bevindt zich vlakbij het natuurgebied "De Strabrechtse Heide" met diverse fiets- en wandelroutes.

Reissom: € 298,- per equipe en € 220,- voor alleen reizenden

Deelnemers : Maximaal 16 equipes

Honden: Op deze reis zijn honden niet toegestaan.

Opgeven: Vóór 1 januai 2019

Aantal km: Ca. 105 km vanaf Utrecht


Reis informatie


We verblijven deze week op camping De Sprink,

Kasteelweg 21, 5731 PK Mierlo.

Tel: 0492-661503 / 06-51417089  

www.campingdesprink.nl

 

Mierlo is een mooi forensendorp gelegen tussen twee steden van Zuidoost-Brabant, Eindhoven en Helmond. Net buiten het centrum van Mierlo bevindt zich de camping in een zeer rustige- en landelijke omgeving van de Strabrechtse heide, een natuurgebied van formaat. Het is één van de grootste natuurreservaten in ons land. De heide is grotendeels eigendom van de overheid en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. De golvende heide is in alle jaargetijden een boeiend landschap met vele gezichten. Voor wandelaars, fietsers en ruiters zijn een aantal paden aangelegd, die de natuur op haar mooist tonen. Ook ligt de camping aan diverse fietsroutes (knooppuntenroute nummer 86, LF7 en LF 13) zodat u meteen vanuit de camping kunt starten aan een fietstocht.   


DAF Museum

We brengen een bezoek aan het DAF Museum in Eindhoven.De geschiedenis van DAF gaat terug tot 1928, toen de broers Hub en Wim van Doorne de basis legden voor wat vandaag de dag DAF Trucks is. Wat begon als een kleine machinefabriek en smederij, ontwikkelde zich tot de snelst groeiende truckproducent van Europa.  Tevens genieten we daar van een lunch.


Edah Museum

Ook bezoeken we het EDAH Museum. In 1910 bundelden zij hun krachten door de oprichting van een samenwerkingsverband “Combinatie EDAH” met als vestigingsplaats Helmond.


Draaiorgelmuseum

In Helmond staat ook het draaiorgelmuseum op het programma. Draaiorgels staan voor gezelligheid. Met name het dansorgel zorgde in zijn hoogtijdagen voor muzikaal vertier in danszalen en op kermissen. Door het groot aantal pijpen en toetsen kan zo’n orgel symfonieën, opera’s en operettes en populaire dansmuziek laten klinken.Sint-Benedictusabdij

Met de fiets of met de auto gaan we naar de abdij van Achel in België. Met de fiets komen we door drie prachtige natuurgebieden.  De Sint-Benedictusabdij, beter bekend als de “Achelse Kluis”, ligt op de grens tussen Noord-Brabant (Nederland) en Noord-Limburg (België), in een groot gebied van akkers, bossen en heide, aan de oevers van de Warmbeek (B) / Tongelreep (NL)


Deze week is er ook voldoende ruimte om zelf prachtige fietstochten of wandelingen te maken via het knooppuntennetwerk. Ook kun je het rondje Helmond fietsen met onderweg voldoende eet- en drinkgelegenheden.


Programma

 

13 april zaterdag

- Aankomst op camping De Sprink

- Happy hour.

14 april zondag

- We bezoeken het DAF museum te Eindhoven. Inclusief Lunch.

15 april maandag

- Gezamenlijk koffie met….. daarna vrije dag.

16 april dinsdag

- Dinsdagmorgen vrij.

- Dinsdagmiddag bezoek aan het EDAH-  en het Draaiorgelmuseum.

17 april woensdag

- Abdij van Achel in België

18 april donderdag

Voor de fietsliefhebbers rondje Helmond.

‘s avonds  een gezellig samenzijn in de kantine van de camping.

19 april vrijdag

- Vrije dag.

- ‘s avonds afscheidsdiner.

20 april zaterdag

- Vertrek naar huis.