Jubileum Voorjaarsweek


 

Reisleiding:

Bestuur Caravanclub de Dissel

 

Voor informatie,

Stuur uw vraag naar;

disselreizen@gmail.com

 


Algemene informatie


Reisnummer: 2 

Tijdvak: Zaterdag 6 april tot zaterdag 13 april 2019

Korte omschrijving: Voorjaarsweek 2019 en viering 30 jarig jubileum.

Centraal in Nederland vind je het dorp Heerde, prachtig gelegen op de Veluwe. Prima fiets- en wandel gebied. Maar de omgeving biedt meer, zoals het sfeervolle Hattem aan de IJssel.

Reissom: € 175,- per equipe, € 150,- voor alleenreizende, 7 nachten op de camping, toeristenbelasting, wifi, cai, bowlen, aangeklede jubileumborrel, happy hour na het Jeu de boules. De andere genoemde activiteiten zijn facultatief en op eigen kosten.

Deelnemers: Alle leden van Caravanclub de Dissel.

Honden: Honden zijn op deze reis toegestaan, zie voorwaarden in de inleiding.

Opgeven: Vóór 1 januari 2019

Aantal km: Ca. 90 km vanaf Utrecht

 


Caravanclub de Dissel, 30 jaar jong..

In 2019 bestaat caravanclub de Dissel precies 30 jaar. Een goede reden om van de voorjaarweek iets bijzonders te maken. Want, is het niet bijzonder dat een groepje caravanbezitters in 1989 besloten om in clubverband reizen te maken? En hoe bijzonder is het dat er ruim 500 reizen zijn georganiseerd door leden, die dit volledig belangeloos hebben gedaan? Alle reden dus voor een bijzondere feestweek. En natuurlijk is iedereen van harte welkom!


Reisinformatie


Camping en bungalowpark Molecaten    ‘De Koerberg’   

Koerbergseweg 4-1,

8181 LL  Heerde, Tel.: 0578 699810,

www.molecaten.nl/de-Koerberg.

GPS: N 52° 24' 34"     O 6° 3' 5"


Het jubileumfeest wordt gevierd op camping en bungalowpark De Koerberg Heerde op de Veluwe. Molecaten Park De Koerberg is een camping met 130 toerplaatsen en 168 vaste jaarplaatsen. De camping is van veel gemakken voorzien. Zo beschikt het bijvoorbeeld over een Snackbar, maar er is ook een Bistro. Sportievelingen kunnen bowlen of tennissen. Nog even een wasje doen kan in de wasserette. Helaas weten wij niet of het buitenbad al een aangename temperatuur heeft.


Omgeving

De ligging van de Koerberg is fantastisch. Het Zwolsche Bos, het prachtige heideveld en de Veluwe zijn de grootste trekpleisters. Vooral fietsers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Geïnteresseerd in historie? Bezoek dan de mooie Hanzesteden, zoals; Elburg, Zwolle en natuurlijk Hattem. In voor een boottocht, ga eens varen op de IJssel en het Apeldoorns kanaal. 

 

Natuurgebied Den Nul

Den Nul is een dorp in de gemeente Olst-Wijhe in Overijssel, Nederland. Den Nul ligt op de dijk langs de IJssel tussen Zwolle en Deventer, twee kilometer ten noorden van Olst. Het natuurgebied Duursche Waarden ligt niet ver van Den Nul vandaan. Ga mee met de gids door het natuurgebied.

Voor een goede lunch kun je terecht in het restaurant  ‘Bij Ripperda” in Olst. Zij hebben op 8 april een speciaal combinatieaanbod  voor leden van de Dissel. Lunchen in het restaurant  in Olst en koffie drinken met petit four in het informatiecentrum “Den Nol” samen voor  € 19,00 pp. 


Hattem  


Hattem aan de IJssel is de plek voor een dagje uit, de rivieroever, de haven, de historische binnenstad (800 jaar oud) met haar musea, terrasjes en leuke winkels. Ga op zoek naar een bijzonder doopvont uit de 13e-eeuw, het 17e-eeuwse stadhuis en de karakteristieke toegangspoort van de stad, de ‘Dijkpoort’. Neem deel aan een boottocht door de IJsseluiterwaarden, langs de noordelijke uitlopers van de Veluwe tot het fraai gelegen Hezenbergersluiscomplex in het Apeldoorns kanaal.


Klompenpad

Voor wandelaars kunnen wij het Klompenpad Hoenwaardsepad (11 km) bij Hattem aanbevelen. Je wandelt in de voetsporen van een schipper die op het jaagpad zijn boot voorttrok door het kanaal. Beleef het landschap van de IJssel.  Klompen aan, rugzak op en gaan! Startpunt: Vadesto Outdoor Adventure/Panorama Paviljoen, De Bleek 3 in Hattem.


Anton Pieck-Voerman en Bakkermusea?.


In Hattem vind je het Anton Pieck Museum. Bekijk de grootste collectie werken van Anton Pieck. Jaarlijks wordt weer een nieuwe keuze gemaakt uit zijn werk met olieverven, illustraties, reistekeningen, grafisch werk en kalenderplaten. Ook interessant is het Voerman museum (beeldende kunst) en het Bakkersmuseum. 


Kwekerij  van de Velde

Tijdens een rondleiding krijg je informatie over een  bijzonder assortiment Fuchsia's, Pelargoniums en éénjarige zomerbloeiers. Bij de koffie met eigengemaakte appelcake vertellen zij het ontstaan van het bedrijf.


Vrieze’s erfgoed

Vrieze’s erfgoed is een combinatie van een presentatie over de Halifax DT 795 (Halifax was een viermotorige bommenwerper) die op 3 april 1943 bij molen de Vlijt neerstortte. De zeven bemanningsleden kwamen hierbij om het leven. En molen ‘de Vlijt’.

Bezoek beide voor de prijs van één.

 


Landgoed De Cannenburch


Landgoed de Cannenburch ligt in het Veluwse dorp Vaassen. Het kasteel ademt de sfeer van het leven van een eeuwenlang bewoond edelmanshuis. Op het voorterrein staan twee bouwhuizen. Verder parkbos met weilanden, lanen, vijvers en wandelpaden.          


Pitch en Putt

Pitch en Putt is een bekende variant op golf. Verschil; de holes zijn korter en er worden maar twee clubs gebruikt, één om mee te pitchen en één om mee te putten. Een pitch-and-puttbaan bestaat in principe uit 18 holes van par 3 die van de afslag tot de vlag 30 tot 90 meter lang zijn. 

 


Programma


6 april zaterdag   

- 10.30 uur start aankomst

- 17.00 uur - opening 

- informatie over de camping en ontvangst reisboek

- aangeklede jubileumborrel

7 april zondag

- 11.00 uur start jeu de boules toernooi

- 13.00 uur tweede jeu de boules spel

- 14.00 uur derde jeu de boules spel

- 15.00 uur happy hour 

8 april maandag

- IJssel fietsroute (45 km)

- Rondleiding met gids in het natuurgebied Den Nul (€ 5,- pp)

- 2 x koffie met petit four, in Den Nul lunch inclusief drankje ‘Bij Ripperda’ (samen € 19,- pp )

- 20.00  of 21.00 uur  bowlen (Meer informatie over deelname komt op het informatiebord)

9 april dinsdag

Dagje Hattem

- Rondvaart op de IJssel (7,00,- pp)

- Anton Pieck-  en Voermanmuseum en Bakkersmuseum (samen € 12,50 p.p.)

- Stadswandeling Hattem (€ 3,50 pp)

- Spellenavond

- 20.00 of 21.00 uur mogelijkheid om te bowlen

10 april woensdag

- 9.30 uur tot 12.15 uur uitreiking reisboeken

- 12.30 uur Lunchbuffet

- 15.00 uur Ledenvergadering

- Gezellige nazit

11 april donderdag

- Bezoek aan een bloemkwekerij van der Velde (bijz. assortiment fuchsia’s, pelargoniums en éénjarige zomerbloeiers (€ 5,50 pp). De fietsliefhebbers volgen een route naar de kwekerij. Alternatief is een autorit naar een bloemenkwekerij.

- Bezoek aan Vrieze’s erfgoed, met expositie en verhaal over Halifax DT 795 (Halifax DT795 is een viermotorige die op 3 april 1943 bij molen de Vlijt neerstortte. De zeven bemanningsleden kwamen hierbij om het leven. Gecombineerd met een bezoek aan molen ‘de Vlijt’ (totaal € 6,- pp)

- 20.00 of 21.00 uur bowlen

12 april vrijdag

- Pitch en Putt, Kromme Alle 5, Heerde 18 holes (€ 16,- pp)

- Kasteel Cannenburch in Vaasen (€ 9,50 pp)

- 19.00 uur Afscheidsbuffet met muziek (€ 25,- inclusief 2 consumpties)

- 22.30 uur afsluiting Disselweek

13 april zaterdag

- Helaas het zit er weer op. Het bestuur wenst u een goede terugreis