Winterfun in Kössen


Algemene informatie


Reisnummer: 1 

Tijdvak: Zaterdag 12 januari tot zaterdag 2 februari 2019. Een extra mogelijkheid is 2 weken en wel van zaterdag 12 januari tot 26 januari.

Korte omschrijving: We verblijven voor de 29e keer op camping de Wilder Kaiser in Oostenrijk, in de winterwonderwereld Kaisergebirge in Tirol een panoramaligging met een “KEIZERLIJK UITZICHT”. Voor de enkele skiërs en langlaufers onder ons biedt dit gebied ruime mogelijkheden, 279 km piste en 197 km loipes. De meesten van ons zijn niet skiërs en genieten van de aanwezige  bezienswaardigheden en de activiteiten. Aan de voet van het majestueuze Kaisergebergte hebben wij de beschikking over zeer zonnige kampeerplaatsen.

Reissom: Voor 3 weken € 740,- per equipe, alleen reizende € 590,-

Voor 2 weken € 530,- per equipe, alleen reizende € 430,-

Inbegrepen 4 KWh/dag aan elektriciteit

Deelnemers: Alle leden van Caravanclub de Dissel.

Honden: Op deze reis zijn honden toegestaan. Voorwaarden: zie “Honden mee op reis”

Opgeven: Zolang de inschrijving op de site open staat.

Aantal km: Ca. 875 km vanaf Utrecht.


 

Verdere informatie


Voor de enkele deelnemers onder ons die skiën of langlaufen biedt het skigebied Kaiserwinkl, direct gelegen aan de camping en grenzend aan de plaats Kössen, ruime mogelijkheden. Voor de niet skiërs is er een grote keuze in het individueel en/of gezamenlijk wandelen, naar of het met de auto bezoeken van diverse omliggende plaatsen zoals Kitzbühel, Söll, Reit im Winkl, Ellmau, Going, Hopfgarten, Brixen im Thale, Kufstein, Chiemsee en Salzburg.


Naast deze mogelijkheden organiseren wij ruim voldoende activiteiten als diverse etentjes en gezamenlijke maaltijden, pannenkoeken bakken en zeker niet te vergeten enkele keren ‘s morgens gezamenlijk ontbijten. Naast deze gezamenlijke activiteiten, waarin wij gezelligheid zeer hoog in het vaandel houden, bieden wij diverse bezigheden als het bezoeken van de  Tiroler avonden, wandelen vanaf de Hindenburghütte,  jausen, arresledetocht, glühwein proeven en het bezichtigen van de Alpenballonfahrten. Op de camping kan men deelnemen aan het gymuurtje en yoga, tubing, Asphaltstockschießen, kegel- en spellenavond, of wandelen rond de Walchsee en met de gondellift naar het hoogste punt op 1773 meter.

Ver weg van de drukte en te midden van het populaire Tiroolse vakantiegebied Kaiserwinkl, biedt onze comfortcamping ruime plaatsen. Caravanclub De Dissel maakt voor de 29e keer gebruik van deze uitstekende voorziening met de vele mogelijkheden. Te midden van de geweldige bergpracht en het zonovergoten gebied begeven wij ons met de caravan in het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk.

De gunstige plaatsen op de camping met een bijzonder mooi uitzicht op de piste en de ruim aanwezige bergen, bieden u voldoende mogelijkheden buiten te kunnen zitten en te genieten van de middagzon. Op camping Wilder Kaiser is een minimarkt, met elke ochtend versgebakken broodjes, verse groenten en fruit, goede wijnen en vele alledaagse producten. Tevens is het sanitairgebouw voorzien van modern- en verwarmd sanitair, wasmachines en droogautomaat, droogkamer en uiteraard goede afwasmogelijkheden.

Naast deze voorzieningen is er een nieuwe wellness accommodatie, een zeer goed restaurant en een sfeervol typisch Oostenrijks café. Tussen 9.00 uur en 21.00 uur kan gratis gebruik gemaakt worden van de sauna en het solarium.