“Met De Dissel het jaar uit”


Algemene informatie

Reisnummer: 16

Tijdvak: Vrijdag 5 oktober t/m donderdag 11 oktober 2018.

Korte omschrijving: We verblijven op recreatiepark “De Vergarde” vlakbij Tiel. De camping heeft 16 ampère elektra-aansluiting. Water, afvoer, kabel-tv-aansluiting en wifi per plaats. Tijdens ons verblijf kunnen we onbeperkt gebruik maken van de theaterzaal. We starten de eerste avond met een gezellig happy hour maaltijd. Voor degenen die er aan willen deelnemen zijn er (fiets)-uitstapjes in het programma opgenomen.  Op woensdagochtend is er de reünie en de reismarkt en ‘s middags de ALV  in de theaterzaal op de camping.

Reissom: € 200,- per equipe en € 160.- voor alleengaanden.

Inbegrepen: zie “Reissom / Reisafrekening” pagina 3.

Deelnemers: Alle leden.

Honden: Toegestaan tijdens de reis.

Voorwaarden: zie “Honden mee op reis” pagina 4.

Opgeven: Tot 30 september 2018.


Verdere informatie

Camping De Vergarde

Erichemseweg 84

4117 GL Erichem

Tel.: 0344 572017

Coördinaten:

N 51° 53’56” E 5°21’38”


Dit recreatiepark ligt tussen de fruitboomgaarden in het hart van de Betuwe, in de provincie Gelderland en in het mooie rivierengebied. Als we in oktober op de camping zijn, kunnen we met het treintje de gehele camping gaan bekijken.

Rivierenlandschap

De camping ligt in de Tielerwaard tussen de Lek, Nederrijn en de Waal. Dit is een uniek en ken-merkend stukje Nederland. Wat betekent dit voor u als kampeerder? Simpel, u kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of met de auto een mooi stukje Nederland bezoeken.

Veerpontjes


De grote rivieren zien vanaf het water? Dat kan heel eenvoudig en leuk met één van de vele pontjes in het rivierengebied.

Een aantal leuke pontjes zijn:

- Voet- en fietsveer Tiel – Wamel.

- Voet- en fietsveer Enspijk. 

Vergezichten

De grote rivieren, de dijken en de uiterwaarden bieden prachtige Betuwse vergezichten. Mooie stukjes dijk met vergezichten vindt u:

- Tussen Tiel en Ochten (Waal)

- Tussen Beusichem en Rijswijk (Lek)

- Tussen Buren en Buurmalsen (Korne)

- De Erichemsekade in Erichem (Linge)


Op slechts 3 km afstand van Camping De Vergarde ligt het historische vestingstadje Buren (Gelderland). Het meer dan 600 jaar oude vesting-stadje Buren is een bezoek meer dan waard. Als u vanuit de camping linksaf door het dorp Erichem rijdt, ziet u aan het einde van de Erichemseweg de Middeleeuwse stadsmuren en wallen en de historische gebouwen van "Oranjestad" Buren verrijzen. Een bezoek aan het idyllische Buren is puur genieten. Kuier langs de mooie bezienswaar-digheden die Buren bezit: historische gebouwen, stadsmuren en wallen, de grachten, de schitterende Sint-Lambertuskerk met fraaie toren, de waag, de stadspoort met poortgebouw en de molen. Of bezoek eens het kasteelplantsoen, het weeshuis, de musea, de waag en de synagoge. Kijk rond in de leuke winkeltjes.


In Tiel (7km) kun je gezellig winkelen. Het heeft een gezellige binnenstad met winkeltjes en boetiekjes. Ook zijn er natuurlijk gezellige terrasjes en eethuisjes in de binnenstad. 

Werk aan het Spoel is een ontzettend toffe locatie ten westen van Culemborg grenzend aan rivier de Lek.  Restaurant Caatje aan de Lek is gevestigd in het markante forthuis bij Werk aan het Spoel, de allermooiste plek van de regio, als je het aan Caatje vraagt! Ingebed in de polders van het rivierenland en de uiterwaarden van de Lek ligt Werk aan het Spoel, net even ten westen van Culemborg. Het Forthuis, het Amfitheater, de Genieloods, de Kogelvanger en de Bomvrije gebouwen herinneren aan de plek die het ‘Fort’ inneemt in de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit unieke stelsel van verdedigingslinies en verdedigingswerken staat op de nominatie voor de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 In Leerdam kan men een cruise maken. We stappen daar op de boot om tijdens de rondvaart op de rivier de Linge te genieten van een warm en koud buffet. Omdat we pas in de namiddag op de boot stappen kunnen de liefhebbers op hun gemak het Glasmuseum en glasblazerij bezoeken.


In de glasblazerij van het Nationaal Glas-museum kun je zes dagen per week zien hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken.

 


Programma:

05 okt.vrijdag:  11.00 uur: Aankomst op camping De Vergarde. 16.00 uur: Welkom in de theaterzaal van de camping. Aansluitend happy hourdiner.

06 okt. zaterdag: 16.00 uur:  Rondvaart met buffet op de Linge.

07 okt. zondag: Fiets- of autotocht via stadje Buren naar fruitbedrijf De Hoenderik in Tricht. Dan verder richting Culemborg naar “Werk aan het Spoel”, met bezoek aan restaurant Caatje aan de Lek (consumpties voor eigen rekening).

08 okt. maandag: Jeu de boules. Spelletjesavond.

09 okt. dinsdag: Vrije dag (Fietstochten en tips komen op het publicatiebord). 17.00 uur eenvoudige maaltijd met alle vrijwilligers er bij.

10 okt. woensdag: 10.30 uur: Reünie en reismarkt in de theaterzaal. 12.30 uur: Lunch. 13.30 uur: Algemene Vergadering. 15.30 uur: Drankje na afloop. 18.00 uur: Diner in het restaurant van de camping voor degenen die zich hebben opgegeven.

11 okt. donderdag: Vertrek van de deelnemers van “Met De Dissel het jaar uit”.

Langer verblijf mogelijk voor € 18,- per nacht. Zelf regelen.