Mysterie in de Duinhorsten


Algemene informatie

Reisnummer: 15

Tijdvak: Vrijdag 14 september t/m zondag 23 september 2018.

Korte omschrijving: We verblijven op camping Duinhorst aan de rand van Den Haag. Deze camping bevindt zich in een aangenaam, groenrijk gebied. Vanuit deze camping zullen wij een aantal mysteries van den Haag en omstreken gaan ontrafelen.

Reissom: € 325,- per equipe.

Inbegrepen: zie ”Reissom / Reisafrekening” pagina 3.

Deelnemers: Maximaal 20 equipes.

Honden: Huisdieren zijn op de camping niet toegestaan.

Opgeven: Vóór 1 januari 2018. 


Verdere informatie


Vanuit camping Duinhorst aan de rand van Den Haag (Wassenaar) zullen wij een aantal mysteries van Den Haag en omstreken gaan ontrafelen.

Camping Duinhorst is een perfecte uitvalsbasis voor een aangenaam, groenrijk verblijf met een aantal aantrekkelijke activiteiten. Denkt u aan de Horsten, Prinsjesdag en de Ridderzaal. De geschiedenis van ons land en politiek kent vele mysteries……? Natuurlijk zijn ”De Horsten” in Den Haag ons allemaal bekend vanwege de “Koninklijke Landgoederen De Horsten” eigen-dom van Prinses Beatrix. De Horsten zijn ontstaan toen Prins Frederik der Nederlanden tussen 1836 en 1845 de drie afzonderlijke land-goederen “Ter Horst”, “Raaphorst” en “Eikenhorst” aankocht en samen-voegde. Het is nu een prachtig natuurgebied met een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes die het bezoeken zeker waard is.

Ons evenement start op 14 september 2018. Vanaf camping Duinhorst zullen alle activiteiten op de fiets gaan plaatsvinden!!!!!!!   (met de auto is het ook mogelijk).

 De volgende mysteries staan op het programma:

- Een bezoek aan Prinsjesdag 2018. Inmiddels een 200 jaar oude vaderlandse traditie vol geschiedenis en ceremoniën.

- We krijgen een audiotour achter de receptie van het Vredespaleis in Den Haag, waar het Internationaal Gerechtshof is gehuisvest. 

- Een “gezicht begoochelend kijkje” bij Panorama Mesdag. Een 360 graden panorama van Scheveningen anno 1881.

- Met een gids bezoeken we Het Binnenhof. Hierbij zullen we een rondleiding krijgen door de Eerste of Tweede Kamer en de Ridderzaal.

Eventueel kunnen we een wandeling maken door de Koninklijke Landgoederen, De Horsten of een fietstocht door het Meijendel. Het is een prachtig gebied met een aaneenschakeling van bos, parken, duinen en landgoederen. Op deze Koninklijke landgoederen ligt o.a. het voormalig jachthuis van prins Frederik, nu in gebruik als theepaviljoen en landgoed Eikenhorst waar koning Willem-Alexander, koningin Maxima en hun dochters wonen. 

Verder is er natuurlijk nog voldoende gelegenheid voor Jeu de Boules en happy hour welke inmiddels geen mysteries meer voor ons kent!

Op de laatste avond ronden we ons evenement af met een afscheidsdiner in het restaurant van de camping.

Wij hopen met deze informatie jullie enthousiast te hebben gemaakt om het Mysterie in De Duinhorsten met ons te gaan beleven.Programma

14 sept. vrijdag: Aankomst op camping. Ontvangst door gastequipe met koffie of thee. Om 19.00 uur programmabespreking in het restaurant van de camping met koffie en iets lekkers.  En een quizje.

15 sept. zaterdag: Fietstocht naar Meijendel (ca.22 km) met een bezoek aan de Waalsdorpervlakte naar de wel bekende klok. (Herdenking 4 mei). We pauzeren in het pannenkoekrestaurant Meijendel.

16 sept. zondag: ‘s Morgens vrij. Om 14.30 uur Jeu de Boules en aansluitend om 16.30 uur een happy hour.

17 sept. maandag: Fietstocht naar het strand van Scheveningen voor de traditionele paardenoefening voor Prinsjesdag. Vertrek op de fiets van de camping 08.45 uur. Om 12.00 uur pauzeren we op de Pier van Scheveningen met koffie en iets lekkers. De rest van de dag vrij.

18 sept. dinsdag: Gezamenlijk op de fiets naar Den Haag (om 11.00 uur vertrek van camping) voor de rondtoer met de Glazen Koets. (Zitplaats op een tribune is mogelijk. Wel tijdig zelf telefonisch reserveren. Kosten rond de € 15,-  Tel.: 070-3618860)De rest van de dag vrij.

19 sept. woensdag: Vertrek om 10.00 uur vanaf de camping voor een bezoek aan Panorama Mesdag. (Deze moet je gezien hebben). Museumjaarkaart inleveren bij gastequipe. Daarna gaan we naar het audiocenter van het Vredespaleis voor foto’s en beleven we een audiotour achter de receptie. De rest van de dag vrij.

20 sept. donderdag: ‘s Morgens vrij. Met de fiets naar de binnenstad van Den Haag voor een rondleiding met gids op het Binnenhof en een bezoek aan de Ridderzaal en 1e of 2e kamer. Fietsen kunnen in de fietskelder onder het V.V.V.(gratis).

21 sept. vrijdag: ‘s Morgens vrij. Vertrek vanaf de camping om 13.00 uur met de fiets voor een mooie tocht door de landgoedroute en met een wandeling door de bossen van de Koninklijke Landgoederen De Horsten.

22 sept. zaterdag: Opruimen en om 19.00 uur afscheidsdiner in het restaurant van de camping.

23 sept. zondag: Vertrek naar huis.

 

Camping Duinhorst


Adres:                   Buurtweg 135

                                2244 BH Wassenaar

Coördinaten:     N 52° 06’ 39” 

                                E 04° 20’ 36”