Bridgen in Luxemburg


Algemene informatie

Reisnummer: 06

Tijdvak: Zaterdag 12 mei t/m zaterdag 19 mei 2018.

Korte omschrijving: In deze week bridgen we 5 avonden o.l.v. van het ervaren bridgepaar Jan en Coby Noordam. Zij verzorgen het bridgegedeelte en het afscheidsdiner. Hans en Riny van Zijl willen met assistentie van de andere clubleden het toeristische deel aanpakken.

Reissom: € 295,-  per equipe en € 260,-  voor alleengaanden en € 270,-  per equipe voor niet bridgers.

Inbegrepen: zie “Reissom / Reisafrekening” pagina 3.

Deelnemers: Max 18 equipes. Zowel bridgers als niet-bridgers kunnen zich opgeven.

Huisdieren: Toegestaan tijdens de reis. Voorwaarden: zie “Honden mee op reis” pagina 4.

Opgeven: Vóór 1 januari 2018.

Aantal km: 330 km vanaf Utrecht.


Verdere informatie


Voor het eerst een Disselbridgereis op het programma.

Wat is er leuker om ‘s avonds lekker bezig te zijn met het mooie spel bridge en overdag de interessante omgeving te verkennen. Dit kan met fiets, auto, trein, bus of met de benenwagen. Dit wordt een reis waarin u zich geen moment hoeft te vervelen. 


Camping De La Sûre in Reisdorf ligt op 330 km vanaf Utrecht. Het heeft mooie ruime plaatsen, nieuw sanitair, een leuk restaurant en een eigen bridgeruimte. En wat tegenwoordig heel belangrijk is:  gratis wifi.


Op de aankomstdag op zaterdag 12 mei is er om 17.00 uur een welkomstborrel met een hapje en een drankje. Ook wordt er dan kennis gemaakt met de bridgeleider Jan Noordam en zijn vrouw Coby. Jan kennende zal hij heel enthousiast gaan vertellen wat ons deze week te wachten staat. Uit ervaring weten we dat het er beslist niet fanatiek aan toe mag gaan van Jan.

Op zondag begint de eerste bridgeavond en daarna aansluitend de andere 4 avonden. Wilt u toch een avond vrij zijn, dan is dat altijd mogelijk, maar wel in overleg met de bridgeleider. Elke bridgeavond ontvangt u gratis een kop koffie of thee en wat snackjes bij de borrel. Ook zijn er prijzen voor de winnaars na iedere spelsessie. Vrijdagavond is de afscheidsavond en worden de winnaars bekend gemaakt. We eindigen deze week met een 3-gangen diner. Dit was het bridgegedeelte.


Nu het toeristische deel. Allereerst is het de bedoeling van deze reis dat alle mede-reisgenoten hun steentje bijdragen in welke vorm dan ook. Zoals een tripje met de trein naar Luxemburg regelen, een mooie fietstocht uitzet-ten langs de Sûre, gezamenlijk een maaltijd koken of misschien een jeu de boules wedstrijd organiseren. Want het motto van de club is toch: samen reizen..samen doen.. is samen genieten..

Hans en Riny zijn van plan een excursie te maken naar Vianden en Diekirch. Met de stoeltjeslift naar het kasteel en daarna iets eten in restaurant Du Pont en ’s middags naar het oorlogsmuseum in Diekirch. En volgens penningmeester Hans zit er dan nog wat geld in de kas voor nog meer leuke dingen. 

U kunt altijd eerder komen of langer blijven, maar dit wel zelf regelen met de campingbaas.