Griekenland


Algemene informatie

Reisnummer: 05

Tijdvak: Woensdag 2 mei t/m woensdag 20 juni 2018. Data onder voorbehoud vanwege vaarschema van de boot naar Italië.

Korte omschrijving: Onze heenreis gaat over land en op de terugweg gaan we over zee. Via Kroatië, Servië en Bulgarije komen we in Griekenland. We bezoeken o.a. Zagreb, Belgrado en Rila. Griekenland is een land vol hoogtepunten o.a.: Olympia, Athene met de Akropolis en Delphi. Ook bezoeken we de Peloponnesos, het bergachtige grootste schiereiland van Griekenland. Verder maken we een boottocht door het kanaal van Korinthe en brengen we een bezoek aan de Byzantijnse ruïnestad Mithras.

We maken de overtocht per boot van Patras naar Ancona (Italië).  In Kramsach (Oostenrijk) eindigt onze reis.

Reissom: € 2.300,- per equipe. De prijs is gebaseerd op een lengte van de combinatie auto/caravan van maximaal 12 m.

Inbegrepen: zie “Reissom / Reisafrekening” pagina 3.

Deelnemers: Maximaal 16 equipes.

Honden: Op deze reis niet toegestaan.

Opgeven: Vóór 15 december 2017 i.v.m. de reservering van de boot.

Aantal km: Ca. 5.600 km vanaf UtrechtWe gaan uit van een actieve groep mederei-zigers, die allemaal meehelpen om de reis te laten slagen. Wij zijn niet meer dan welwillen-de reisleiders, die het leuk vinden een reis te ontwerpen en deze te leiden, maar zonder jullie hulp en medewerking is de reis gedoemd om te mislukken. We verwachten van de medereizigers een pro-actieve opstelling. Op de dag dat we arriveren op de camping, houden we om 5 uur een happy hour, dat wil zeggen, iedereen neemt zijn drankje mee en wij geven uitleg over de bezienswaardigheden en de activiteiten die we kunnen ondernemen. Elke inbreng van de medereizigers is welkom. Onze reis begint in Rennweg (Oostenrijk). Daar gebruiken we ons welkomstdiner. Daar geven we ook nadere uitleg over de reis.

Op de camping bij Zagreb (Kroatië) is er gelegenheid deze hoofdstad te bezoeken. We proberen een gids te vinden die ons wat kan vertellen over deze plaats.

We vervolgen onze reis naar Belgrado, de hoofdstad van Servië. Deze stad, die een belangrijke rol heeft gepeeld in de Balkanoorlog, gaan we bezoeken met bus en gids. De tweede plaats in Servië waar we verblijven is Vranje.

We gaan verder naar Bulgarije. Onze eerste pleisterplaats is Rila bekend om zijn prachtige klooster. Vanuit Rila kunnen we met een bus en gids een bezoek brengen aan Sofia.

We vervolgen onze reis naar het pittoreske plaatsje Melnik  (Bulgarije). Van hieruit gaan we zeker de beroemde Rozenski Manastir bekijken.

Na bijna 2 weken zijn we dan eindelijk in Griekenland om o.a. de eeuwenoude cultuur van de Griekse goden op te snuiven. Onze eerste camping in Griekenland ligt op het schiereiland Sithonia.

We verblijven 5 nachten op het schiereiland. Men zegt dat hier de mooiste stranden zijn van Griekenland. 

We vervolgen onze reis naar Thessaloniki aan de Egeïsche Zee. Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland. We gaan naar een camping die vlak bij het strand ligt. Thessaloniki is gemakkelijk te bereiken met de bus.

Onze derde camping is bij Volos op het schiereiland Pilion voor een verblijf van 4 nachten. Op dit schiereiland vind je markante bergdorpjes (o.a. Makrinitsa), byzantijnse kerkjes en schitterende vergezichten.

We hebben hier genoeg tijd om lekker te relaxen aan het strand.


We gaan verder met onze reis naar Delphi.

Delphi is bekend om het befaamde heiligdom van Apollo, de Kastaliabron en vele andere bekende historische plaatsen. We proberen een Nederlands sprekende gids te vinden die ons hier kan rondleiden. 

Vervolgens gaan we naar een stadscamping bij Athene waar we met het openbaar vervoer een bezoek kunnen brengen aan de Akropolis. We proberen weer een Nederlands sprekende gids te vinden die ons hier kan rondleiden. We gaan gezamenlijk de lunch gebruiken in Plaka, de oude Joodse wijk. Plaka is een ware bezienswaardigheid met zijn smalle straat-jes, de gezellige tavernes en de vele winkeltjes.

Een camping bij Korinthe is de volgende pleisterplaats. Hier maken we o.a een een boottocht door het bijzondere Kanaal van Korinthe. Ook bezoeken we Oud-Korinthe, gesticht door de Romeinen, verwoest en vervolgens weer opgebouwd. We verblijven 5 nachten op deze camping.

Onze volgende camping ligt bij Mistras in de Peloponnesos. De byzantijnse ruïnestad is op een heuvel gelegen. Het is een complex van vervallen tempel, paleizen en bolwerken en ligt op een prachtige plek op de uitloper van het ruige Taygetosgebergte. We bezoeken Mistras met een gids. Ook kunnen we de vestingstad Monemvasia, gelegen op een schiereiland, bezoeken.

Onze volgende pleisterplaats en de achtste camping in Griekenland is Olympia. We brengen een bezoek aan Olympia, het heiligdom van de oppergod Zeus, waar de oorspronkelijke Olympische Spelen werden gehouden. Ook het museum is een bezoek waard.

Vanuit het dichtbijgelegen Patras gaan we met de boot naar Italië (Patras-Ancona). We dineren op de boot. De volgende dag komen we aan in Ancona en gaan naar een camping bij FanoOnze terugreis gaat via Desenzano naar  Kramsach in Oostenrijk. Tijdens het diner nemen we daar afscheid van elkaar en kijken hopelijk voldaan terug op een prachtige reis. 


Reisprogramma

02 mei woensdag: Samenkomst op camping in Rennweg. Afstand vanaf Utrecht 1.040 km

03 mei donderdag: Naar camping bij Zagreb. afstand 305 km

05 mei zaterdag: Naar camping bij Belgrado. afstand 395 km

08 mei dinsdag: Naar camping bij Vranje. afstand 345 km

09 mei woensdag: Naar camping bij Rila. afstand 230 km

12 mei zaterdag: Naar camping bij Melnik. afstand 130 km

15 mei dinsdag: Naar camping bij Sithonia. afstand 265 km

19 mei zaterdag: Naar camping bij Thessaloniki. afstand 205 km

21 dagmei maan: Naar camping bij Volos. afstand 165 km

26 mei zaterdag:  Naar camping bij Delphi. afstand 205 km

30 mei:woensdag: Naar camping bij Athene. afstand 185 km

03 juni zondag: Naar camping bij Korinthe. afstand 85 km

08 juni vrijdag: Naar camping bij Mistras. afstand 140 km

12 juni dinsdag: Naar camping bij Olympia afstand 175 km

16 juni zaterdag: Overtocht Patras-Ancona (naar Patras)110 km

17 juni zondag: Naar camping bij Fano. afstand 60 km

18 juni maandag: Naar camping bij Desenzano. afstand 330 km

19 juni dinsdag: Vertrek naar “Seeblick Toni” in Kramsach (afscheidsdiner) afstand 320 km

20 juni woensdag: Naar huis. afstand 910 km

totaal aantal nachten: 50

totaal aantal km's: 5600 


Route