Opa en Oma Weekend 2018


Algemene informatie

Reisnummer: 04

Tijdvak: Aankomst zaterdag 28 april, vertrek dinsdag 1 mei 2018.

Korte omschrijving: Een gevarieerd programma voor de kleinkinderen (+ evt. vriendje of vriendinnetje) op Camping Het Lierderholt in Beekbergen.

Reissom: € 220,-  per equipe ( 2 volwassenen en 2 kinderen) en €   40,-  per extra kind.

Inbegrepen: Uitgebreid ontbijt in het restaurant. Een 2 uur durende tocht met een paardenhuifkar, toegang tot De Spelerij / Uitvinderij. Verder zie “Reissom / Reisafrekening” pagina 3.

Deelnemers: Opa’s en Oma’s die lid zijn van De Dissel kunnen hun kleinkinderen en evt. hun vriendjes of vriendinnetje meenemen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. Mimimaal 10 equipes, maximaal 15 equipes

Honden: Zijn op deze reis niet toegestaan.

Opgeven: Vóór 1 januari 2018 


Verdere informatie

Het is voor het Opa en Oma weekend de tweede keer op vakantiepark: 


“Het Lierderholt”

Spoekweg 49,

7361 TM Beekbergen op de Veluwe.

Tel.: 055 5061458

Coordinaten: N 52°07’59” E 5°56’38”


We staan met z’n allen op één groot veld, wat altijd wel zo gezellig is. De camping beschikt over verwarmde buitenzwembaden, tafeltennistafels, een voetbalveld, een pannakooi, midgetgolf en meerdere speeltuinen, dus vervelen hoeven ze zich niet.


Zaterdag 28 april:

Om 16.30 uur gaan we bij mooi weer in een grote kring zitten op het middenveld en stellen de kinderen zich even voor. Voor een drankje en een hapje, dit laatste ook voor de Opa’s en Oma’s, wordt gezorgd.

Zondag 29 april:

Gaan we ’s morgens met z’n allen genieten van een uitgebreid ontbijt in het restaurant. Er komt van alles op tafel zoals: broodjes, croissants, allerlei soorten beleg, koffie, thee, melk, karnemelk, jus d’orange en een eitje.


Dat ziet er toch lekker uit??

’s Middags maken we met een huifkar een mooie tocht door de Veluwse bossen. Onderweg maken we een tussenstop van een half uurtje, waar de kinderen wat snoep en drinken krijgen en natuurlijk even hun energie kwijt kunnen. Voor de Opa’s en Oma’s hebben we ook nog wat onder de kurk.


Maandag 30 April:

Op tijd gaan we naar de wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland: De Spelerij en De Uitvinderij in het bos bij Dieren.

De Spelerij lijkt eigenlijk nergens op. In het bos staan fantasie-volle voorwerpen die meestal gemaakt zijn van gebruikte materialen. Ze bevatten allerlei mechanieken die de kinderen zelf in beweging kunnen zetten. De Uitvinderij is een werkplaats voor kunst en techniek waar de kinderen en hun Opa en/of Oma zelf allerlei kunststukken kunnen maken.  


 Dit is gaaf, dat moet je ook eens proberen


Je kunt er plastic buigen, figuurzagen, piepschuim- en vacuümvormen, naamplaatjes slaan etc. etc. Het metaalbewerken en puntlassen is voor kinderen vanaf 10 jaar. Alle andere activiteiten in De Uitvinderij zijn voor alle leeftijden. 


Voor de lunch gaan we zelf onze stokbroodjes afbakken


Na de lunch kan er weer voldoende gespeeld en uitgevonden worden. We zorgen dat we om half 5 weer op de camping zijn, want dan is het weer  “Pannenkoekenfeest"

De Opa’s trekken de schorten weer aan en gaan aan het bakken. Alles is toegestaan: pannenkoeken met spek, appel, suiker, stroop, noem maar op. 

Dan is voor de organisatie het “Opa en Oma weekend“ al weer afgelopen en wie weet:    “tot volgend jaar“

Opa Ton en Oma Oktje  &  Opa Anne en Oma Mannie.