Wintersport in Kössen

Algemene informatie

Reisnummer:  01

Tijdvak: Zaterdag 13 januari t/m zaterdag 3 februari 2018. Een extra mogelijkheid is een verblijf van 2 weken en wel van zaterdag 13 januari t/m 27 januari 2018.

Korte omschrijving:  We verblijven op camping Wilder Kaiser in Oostenrijk, in de winterwonderwereld Zillertal in Tirol met een panoramaligging en een “keizerlijk uitzicht”. Een van Europa’s grootste en gevarieerde skigebieden met 279 km aan uitstekende pistes en 197 km loipes. Aan de voet van het majestueuze Kaisergebergte hebben wij de beschikking over zonnige kampeerplaatsen. Dit gebied geeft ons een ruime keuze uit langlaufen, skiën, sneeuwschoenwandelen of gewoon wandelen.

Reissom: Voor 3 weken € 725,- per equipe, alleengaanden € 580,- en voor 2 weken € 520,- per equipe, alleengaande € 420,-    Inbegrepen 4 KWh/dag aan elektriciteit.

Deelnemers: Maximaal 13 equipes.

Honden: Zijn niet toegestaan.

Opgeven: Vóór 21 december 2017.

Aantal km: Ca. 875 km vanaf Utrecht.


Verdere informatieVer weg van de drukte, in het populaire Tiroolse vakantiegebied Kaiserwinkl, biedt onze comfort-camping ons uitstekende mogelijkheden. Temidden van de geweldige bergpracht en het zonover-goten gebied begeven wij ons met de caravan in het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. 


Met 279 kilometer aan pistes en 197 km loipes is dit een wintersportwalhalla met daarnaast vele gezellige dorpen waar u na een dag in de sneeuw lekker kunt nagenieten. Het skigebied direct aan de camping gelegen en ietwat buiten de plaats Kössen, tussen Kufstein en met in de directe nabijheid de plaatsen Ellmau, Going, Söll, Hopfgarten, Brixen im Thale, biedt zowel voor de skiër als voor de langlaufer en ook de wandelaars uitmuntende mogelijk-heden. Ook het bekende, gezellige en mondaine stadje Kitzbühel ligt in de directe omgeving. De gunstige ligging van de camping, ten opzichte van de ruim aanwezige bergen, biedt voldoen-de mogelijkheden om buiten te kunnen zitten en te genieten van de middagzon. Na een dag skiën, wandelen of het bezoeken van authen-tieke dorpen met ieder zijn eigen identiteit, organiseren wij diverse activiteiten zoals het gezellig samen genieten van de Tiroler avonden, diverse etentjes, pannenkoeken bakken en zeker niet te vergeten ‘s morgens gezamenlijk ontbijten. Naast deze gezamenlijke activiteiten, waarin wij gezelligheid zeer hoog in het vaandel houden, bieden wij diverse bezigheden als, gezamenlijke maaltijden, jausen, glühwein proeven, Alpenballonfahrten bezichtigen, tubing, Asphaltstock-schiessen, kegel- en spellenavond en uiteraard wandelen naar omliggende dorpen. 


Op camping Wilder Kaiser is een minimarkt met elke ochtend vers-gebakken broodjes, verse groenten en fruit, goede wijnen en vele alledaagse producten aanwezig. Tevens is het sanitairgebouw voorzien van modern en verwarmd sanitair, wasmachines en droogautomaat, droogkamer en uiteraard goede afwas-mogelijkheden. Naast deze voorzieningen is er een goed restaurant en een sfeervol typisch Oostenrijks café. Tussen 9.00 uur en 21.00 uur kan gratis gebruik gemaakt worden van de sauna en het solarium. Naast de huur van grote gas-flessen is ook het kopen van alle gangbare gasflessen mogelijk.         Daguitstapjes op korte afstand: Walchsee, zwembad in Kössen of Reit im Winkl, pelgrimsoord Klobenstein, Kitzbühel, Kufstein, Chiemsee en Söll.

Daguitstapjes tot max. 100 km: Salzburg, München, Kristalwereld Swarovski in Wattens, Achensee, Silverbergwerk Schwaz, Bauernhofmuseum Kramsach.